Мая Манолова против зараждащия се ГАД. Снимка: БСП
fallback

В навечерието на изборите се наблюдава сформирането на нова коалиция с екзотичното име ГАД – ГЕРБ, „Атака“ и ДПС. За това алармира народният представител от БСП Мая Манолова в Кюстендил.

„Странно, след като Бойко Борисов бе обявил, че няма да се коалира с ДПС, трите партии гласуват в синхрон. Примерите са свързани с условията за продажба на „Булгартабак", изборите на секретар на ЦИК, и членове на Комисия за конфликт на интереси“, отсече червената депутатка.

Първата сделка на ГЕРБ с ДПС били предварителните условия за продажбата на „Булгартабак”, като изискването за една висока цена за продажбата било заменено с други изисквания, които удовлетворявали ДПС, а именно ангажиментът за изкупуване на тютюна от тютюнопроизводителите.

Вторият случай е изборът на секретар на ЦИК, който е завършил с избор на представител на ДПС.

Третият случай, при който трите партии са действали в синхрон, е свързан с избора на член на Комисията за конфликт на интереси, където съвсем неочаквано според Манолова подкрепа получили кандидатите на ГЕРБ, „Атака” и ДПС.

„След като ГЕРБ направи този реверанс към техния най-голям политически враг, е ясно, че за спечелване на следващите избори е възможно да очакваме всичко”, коментира Мая Манолова.

Oще по темата

Миналата седмица Синята коалиция обвини управляващите, че сформират нова тройна коалиция - ГЕРБ, „Атака” и ДПС.

Поводът на десницата беше изборът на кандидатката на ДПС Сабрие Сапунджиева за член на новата комисия за конфликт на интереси.

„ГЕРБ, вместо да се бори с корупцията във върхушката на ДПС, се договори с тях взаимно да си прикриват далаверите", заявиха тогава сините.

Коалиция ГЕРБ – "Атака" – ДПС е абсолютен абсурд и не заслужава коментар, реагира тогава  Искра Фидосова от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

312

Темерут

преди 12 години

Тези комунисти не разбраха ли, че им знаем номерата? Знаем, те са майстори на всяването на политически смут, ваденето на компромати, и всичко с една едничка цел: да се докопат пак до властта, която толкова години е била тяхна, защото те никога няма да преглътнат факта, че тяхното време мина. С цената на всичко са готови да си върнат пак властта, ако има луди да им повярват, де... излизат с тезата: Герб, Атака и ДПС управляват БГ, гласувайте за нас, за да не е така.

311

Ан

преди 12 години

Приятели на приятелите са и мои приятели. Г-н Доган и Г-н Борисов имат общ приятел и то се знае кой е можете да видите къде се срещат на 70 километра от София ако се движите по незавършената магистрала Хемус. От както това правителство е на власт осъзнавам все повече, че за 22 нищо не се прави България да се дръпне нагоре. Политиците само пречат не помагат - по-просто само лапат и лежат.

310

Анонимен

преди 12 години

Виждам една гадина на снимката.............ама братя Галеви пък много доволни - страшни *** въртяла казват

fallback