Иван Костов. Снивка: Архив БТА

Ситуацията в страната откровено казано е кръпка – неуспешна политика на доходи и заетост, неудържане на инфлацията и неспособност да се привлекат инвестиции.

Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов.

Според него общините не могат да си съберат приходите, а вътрешният оборот бил много зле.

Правителството трябва да влезе във война с монополите, препоръча Костов. Според него в момента никой не може да внесе течно гориво на конкурентни цени, а от това губят всички, но най-много пенсионерите.

"Такава политика не може да бъде подкрепяна. Казвам съвършено директно, че това правителство не неутрализира монополите", каза лидерът на ДСБ.

"Компроматите вървят на долно ниво в пълна степен, свалят се кметове, атакуват се хора, особено ако се покаже кандидат", обяви Костов.

"България е парламентарна република. Президентът има преди всичко представителни пълномощия, макар и влияейки върху работата на институциите, но не може да изпълни предизборни обещания". Така Костов коментира апела на Бойко Борисов за лидерски сблъсък на парламентарните избори.

Още по темата

"Борисов е в много тежка ситуация. Той си дава сметка, че не отиде ли на избори сам, ще ги изгуби. Затова ще обяви кандидатурата си едва през август, за да скъси дистанцията и недоволството", обясни Костов.

"Всичко е блокирано, цените и на лекарствата са монополно високи, източват здравната каса, а българските граждани бъркат в джоба си, за да доплащат за здраве почти половината", продължи Костов.

"Основната причина да се оттеглят чуждите инвеститори от страната е, че пазарът е парцелиран. Вижте колко чужди инвеститори продадоха дяловете си в България", каза в заключение Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase