Менда Стоянова. Снимка: Булфото
fallback

"Бюджетът на България не може да си позволи поголовно вдигане на доходите на всички пенсионери", обяви на брифинг в парламента шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Така тя коментира идеята на социалния министър Тотю Младенов за компенсиране на пенсионерите със 136 лева еднократна помощ през лятото.

Oще по темата

Стоянова допълни, че това, което се случва от началото на годината, е привнесена отвън инфлация, която се дължи на повишаването на цените на храните на световните борси и на суровините на световните борси.

"От началото на годината НСИ отчете инфлация на малката кошница от 4,6%. Макар и цифрата да не е стряскаща, това засяга увеличаване на цените на основните храни и засяга най-бедната част от българското население и социалнослабите, които не могат да се реализират на пазара на труда.

Правителството трябва да направи всичко възможно, за да подпомогне точно тези най-бедни и най-засегнати слоеве", категорична бе тя.

По думите й трябва да се намерят пари за компенсиране на тази инфлация за социалнослабите.

"Разчетите не могат да ни покажат, че можем да имаме такова преизпълнение на приходите, че да си позволим на всички пенсионери да има повишение на доходите", посочи още Менда Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

163

BIG AL ::)))))

преди 13 години

Глей сега , Менда, мента , менци , звънци или нещо подобно..)))))Личността, човекът , гражданинът е в центъра на вселената , основна ценност ,.. още от Възраждането в Зап.европа ../Леонардо, Микеладжело и т.н./ ..)))НИКОГА , ама никога , той не е бил ценност в тоталитарните , в частност- комуно обществаКрепостните не струват почти нищо..Не си ли партиен генерален, тоталитарен *** ти си нищоНИЩО са и НЕ само пенсионерите , а и предприемачите , дребните бизнесмени , наемните работници , учените и т.н. , при комунизЪма..ТОЗИ привкус, този остатък от това време , това мислене ,го виждаме и СЕГА ..:)))Хората са матрял..Важен е бетонът, асфалтът , залата , паметникът- с бетон за 100 апартамента , ВАЖНИ са обещанията на Първия-Прочитане на целия коментар за светлото бъдеще, особено бъдещето на неговите другариКой с банка , кой с контрабанда , кой с поръчки за нещоХората кучета и преди , и сега ги яли ..)) Важни са идеите на Първия ,особено ако има 300 млн. зад гърба си ..Важно е да ДАВА- тук милион , там десет за увековечаване на славата МУ ..Важно е и да са крепостни и да МУ се възхищават и по възможност тихо да си отиват от този свят...Е , като това бяха идеите на комуноидите СЕГА с какво се различават от тези на гербаджийте ??? :) )

162

анонимен

преди 13 години

поредната герберска ***.глиган с глиганите откога започна да разбира от бюджети.

161

ХА ХА ХА

преди 13 години

Тая шматка Менда нали кадруваше по митниците. Сега пък станала спец по бюджета. Тия скапани гербери няма ли да се омитат вече. Тия "компенсации" за пенсионерите през лятото са си чисти пари за изборите. МНОГО СА *** ТИЯ ! МЕНДА И ТОТЮ - КУХИ *** !

fallback