Снимка: Булфото
fallback

ДСБ не одобри избора на СДС Румен Христов да бъде кандидатът на сините за президент.

Затова Синята коалиция ще излъчи претендентите си за президентските избори и кмет на София чрез отворени вътрешни избори.

Това стана ясно след работна среща на ръководствата на двете партии, които не се разбраха за обща номинация за двата поста.

Лидерът на ДСБ Иван Костов не пожела да коментира номинацията на Румен Христов за държавен глава от страна на СДС. Но добави, че тъмносините имат свои кандидати и за "Дондуков" 2, и за кмет на София, но преди те да бъдат обявени, трябвало да приключат всички процедури.

На въпрос дали той самият би участвал в президентската надпревара, Иван Костов отговори, че никога сам не се кандидатира, но запази мълчание как би постъпил, ако бъде номиниран от партията.

„Нямам его, което да е по-голямо от мен самия“, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Командира не опроверга информациите, че е възможно Светослав Малинов да е претендентът на ДСБ.

„На мен това ми харесва", каза само Костов, като уточни, че в партията все още текат процедури за номинации.

„Няма да има апаратни игри, надяваме се да мотивираме избирателите сами да припознаят и профила на кандидата, и субектите, които ще ги представляват“, добави лидерът на ДСБ.

"Целта максимум на СДС за президентските избори е десният кандидат да отиде на балотаж", коментира от своя страна Мартин Димитров.

Той изрази съжаление от реакцията на бившия външен министър Надежда Нейнски, която след номинацията на Христов излезе с остра позиция срещу неговия избор, като видя „уговорен мач“.

Oще по темата

"Съжалявам, че Надя реагира по този начин. Както нямаше уговорен мач при определянето на водача за евролистата, и тук няма такова нещо", категоричен е Мартин Димитров.

Лидерът на СДС припомни, че лично той е застанал зад нея, когато са редени листите за евродепутати на Синята коалиция, на която Нейнски беше водач.

Костов и Мартин Димитров изразиха намерението си твърдо да запазят Синята коалиция.

„Когото и да бяхме излъчили, ДСБ нямаше да ни подкрепят, защото те имат своите номинации, подчерта лидерът на СДС и добави, че вариантът на тъмносините е едната партия да подкрепи кандидата за президент на другата и съответно другата да върне жеста и да застане зад номинацията на партньора си за кмет на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

До 157 162 163

преди 13 години

162 и 163 да си купят дипломи за основно образование - изпитите са непосилниза техните възможности - ако тъпият Български народ изчезва то е точно заради хора като тях - гледат но не виждат - чуват но не разбират - мразят *** и гласуват за *** чрез сектата им ДСБ - ще се озсъзнаете ама късно Леко пояснение- няма дясно няма ляво и никога в БГ не е имало- има бедни и богати има интереси - ферщейн *** ?

159

Анонимен

преди 13 години

157 номер да се върне в лудницата, срок един ден.

158

Боже, прибери си го

преди 13 години

Заради коментари като на 157, не ми е жал , че тъпия български народ ИЗЧЕЗВА!

fallback