БСП трябва да издигне своя кандидатура за президентските избори, която да има всички шансове да спечели, обяви депутатът от Коалиция за България Георги Пирински при своето посещение в Пловдив.

По думите му новият държавен глава трябва да обедини всички българи и да бъде гарант за националната сигурност.

На първи тур задължително червените трябва да излъчат силен човек, категоричен бе бившият председател на парламента. Той не изключи вероятността БСП да подкрепи Меглена Кунева, но ако това изобщо стане, ще се случи на втория тур.

"Управляващите от ГЕРБ не се справят добре. Те нямат комуникация и дискусия с обществото, нямат добра социална политика, слаба е икономиката. Ето защо БСП е за промяна“, подчерта Пирински.

По думите му в политиката на сегашното правителство има абсолютизиране на приватизацията, „която в повечето случаи се оказва разрушителна“.

Според Пирински случващото се в момента в България показва, че страната не е нито демократична, нито правова.

Червеният депутат подчерта опасенията на съпартийците си, че след приватизацията на най-голямата на Балканите оръжейница – ВМЗ Сопот, хиляди хора ще останат без работа, а производството ще бъде свито.

"Държавата бяга от отговорност. Не може по време на обсъждане в парламента по въпроса за ВМСЗ отделни народни представители да казват, че докато заводът е държавен, ще е губещ, а когато мине в частни ръце, той ще стане печеливш. Държавата абдикира от задълженията и отговорностите си“, завърши Пирински. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase