Премиерът ги събра и помири. Снимка: Булфото
fallback

Моите отношения с Дянков в случая са в графата грешка в комуникацията. Проблемът на г-н Първанов е в графата - неспазване на процедурите. Ако има някой виновен, той вече си понесе вината и случаят вече е приключен в четвъртък.

Така Трайчо Трайков - министър на икономиката, енергетиката и туризма, коментира скандала от последните дни с изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов, който в крайна сметка беше уволнен.

Той отказа да отговори дали вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков е казал на Първанов да подпише споразумението с „Атомстройекспорт” за АЕЦ „Белене” с оправданието, че „това, на което не съм свидетел е най-добре да получите информация от самите участници”.

„Най-важната линия на мислене е връзките, които произтичат по линията принципал - дружество. Тази верига свършва при ресорния министър”, добави той. „Така че коментирахме всичко, закрихме случая”, категоричен е Трайков пред Дарик.

Oще по темата

Попитан как ще коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че подписаното от Красимир Първанов споразумение предпазва страната ни от арбитраж в Париж, министър Трайков каза:

„Факт е, че сега арбитраж няма. Факт е, че имаме време, през което трябва да свършим максимално много работа, която да ни доближи към крайното решение. Наистина срокът е много амбициозен. Не е изключено времето да не се окаже достатъчно, но това не е фатално, защото всичко трябва да мине по реда си. Ако е необходимо повече време, ще разполагаме с повече време”.

Министър Трайков заяви още, че договорът с консултанта за АЕЦ „Белене” британската банка HSBC не е за повече пари. Неговата цел е да се оптимизира финансовата част. Според Трайков договорът с консултанта е подписан сега, защото всичко не може да се свърши наведнъж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 13 години

да им купиме уоки-токи, или токи-жмоки, брато.

40

Анонимен

преди 13 години

ако Яне е истински играч, сега е моментът да покаже изгубените или откраднатите му флашки.във Флашкария, където МВР министърът отказва да говори по незавършенив разговор с Танов, като казва че това била забравена история и че общетвото не се интертесувало от такива минали неща-ама моля моля- така ли ще ни каже че сме забравили за битото семействов кърджали; за изключително слабата му работа на министерството и служителите му по залвянето на престъпниците .колко ли пъти ще четем че некакви били следени-разработвани 6 месеца и ги арестували с 3 грама кокаин, едно листо мариХУЙяна и едно хапче витамин...дадът ги тия шмекери на цъда, а съдийте земат та ги пуснат. пуснати те вече са легализирани и моеш да ги видиш на улицаа трамвая да пласират с литри, килограми и денкове...мен лично в трамвай номер пет, една вече, такъв дилър ме заплаши с нож че ще ми среже млечните жлези ако гъкна. видях как му от якето наилонова торбичка с хапчета.татко искаше да идем при Цветанов, познава го от времето когато Ц Цветанов е бил служител на ДС. Майка скочи, и отсече-НЕ- МВР+Цветанов+наркодиларите са в комбина и скоро на Уолрик и американците щяло това да им писне и да го изритат. ще ни избият ако посочим дилар. рече майка. те сега събират парти за изборите като основен спонсор са им нарко трафикантите, нелегалните цигари и конкурсите за бюджетни проекти.Баба каза. Да заплим кущите си, да изгорим парите си, и с по един вързоп да тръгнем за Каваказ и от там през казахстанските пустини да стигнем териториата на Юингиз хан и там да измрем....батко каза че това щяло да съсипе ГЕРБ, ако Цецо станел собственник на всички апартаменти и жили, Борисов построял всички магистрали а Дянков нарежел Кремиковското желязо на стотинки....Яне, вярвам, каквато и *** да си, че си се подготвил добре за изборите и че имаш флашки за всеки Гербераст който посегне да заграби власт.Надявам се утре когато Цветанов е натикан в *** на Борисов, да яде по-пресни кървавици, че ще мога да ида в полицията и без да се страхувам че ще ме окасапи некакв дилър, да мога спокойно и ясно да го покажа на ченгетата.Щтракнах дилъра с мобиния докато се изправяше с падналат торбичка некакви хапчета. Вижда се ясно една татуировка на вратът му у на лявата ръка, вижда се също така пръстен на дясното кутра и ключове висящи на колана му....

39

АНОНИМЕН

преди 13 години

Гледам на снимката двамата послушници, че са с вдигнати яки. Сигурно пехливанина им е осинил вратовете.

fallback