Снимка: Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка до края на месеца, шокиращо призна той в кулоарите на парламента рано тази сутрин.

"Ще подам оставката на кабинета до края на месеца. Нека Първанов, като знае много, да дойде и да стане премиер. Постоянно критикува – ето сега се захвана с министър Ангелов“, гневно се сопна премиерът на събралите се журналисти.

"Не ме мислете мен, ще се кандидатирам за президент и ще спечеля, защото хората виждат какво е направено – магистрали, след 2 месеца откриваме спортната зала, метрото върви по-бързо от очакваното“, допълни министър-председателят.

На въпрос кой ще го замести на премиерския пост, Борисов отговори:

"Има кой. Ето един Симеон Дянков е чудесен за премиер – отговорен, финансист човек. Искра Фидосова също е човек, който може да заеме поста. А защо не и Гинче Караминова?

Според член 111, ал. 1 от конституцията, ако министър-председателят подаде оставка, пада целият кабинет. След това президентът трябва да даде мандат за съставяне на правителство на втората политическа сила – в случая БСП.

С оглед на това, че социалистите трудно ще съставят кабинет при мнозинството на ГЕРБ и Атака, вероятно пред страната има два пътя.

Първият – ново правителство на ГЕРБ с мандата на Атака, а вторият – служебен кабинет и безпрецедентните избори 3 в 1 през есента.

Екипът на Dnes.bg ще продължи да ви информира за политическата ситуация постоянно и в днешния 1 април.

*Материалът е написан за 1 април

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

914

шопски

преди 13 години

Голяма харизма, голям тандем, голям КУ................рррррррррр.

913

САШКАТА РАДЕВ

преди 13 години

АТАКА или ХА ТАКА А А А

912

Мълва

преди 13 години

Борисов най после ще започне ли да работи вместо да ръси глупости? Всъщност очаква ли се изобщо да заработи, защото това, което прави вече втора година, не е работа, ако изключим, разбира се, футбола и тениса, от които , както сам казва той, най-много разбира и му личи.

fallback