Снимка: Булфото
fallback

Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов не е в условия на конфликт на интереси и при него не са налице несъвместимости по Закона за местното самоуправление.

Това е решението на комисията за установяване на конфликт на интереси към Столичния общински съвет.

Тя е работила по сигналите срещу Андрей Иванов от председателя на групата съветници от БСП Жельо Бойчев, общинските съветници от ДСБ и общинския съветник от БСП Георги Кадиев.

Документът е публикуван на страницата на Общинския съвет.

По отношение на сигнала по обществената поръчка с предмет "Системен интегратор за професионално осигуряване на дейностите по изграждането и внедряването на съвременни информационни технологии на Столична община" сключеният договор между общината и "Аксиор" ООД не доказва наличие на конфликт на интереси за Андрей Иванов, смята комисията. 

Установено е също, че покупката на остатъчния дял от 20% от акциите на "Банкя-21" ЕООД също не е в конфликт със заеманата от Иванов по-късно длъжност.

Oще по темата

Сделката по покупко-продажбата е извършена на 14 ноември, а Иванов е встъпил в длъжност "общински съветник" и "председател на Столичния общински съвет" на 19 ноември.

Комисията е разгледала и подадения от Андрей Иванов сигнал в качеството му на собственик на отстъпено право на строеж върху част от терена на пазар "Люлин" срещу незаконното строителство на павилиони за търговска цел върху частния терен.

От комисията посочват, че администрацията е действала правомерно, без да й е оказван натиск и в изпълнение на задълженията си да извършва проверки по всеки подаден сигнал.

По казуса има и съдебен спор за правото на строеж. СГС е отхвърлил претенциите на "Искра 21" АД срещу Андрей Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

винс

преди 13 години

Така си е, честен е, като всичики останали!

22

ivan

преди 13 години

не сме и очаквали друго...

21

Електорал

преди 13 години

Това е най-честния и почтен човек в ГЕРБ.Може би ще дари някой от многото си имоти на партията любима.

fallback