Снимка: НДСВ

На предстоящите избори НДСВ ще работи за разрушаване на създаденото от ГЕРБ порочно статукво на икономическо и морално затъване на България. Toва заявяват от Политическия съвет на партията.

ГЕРБ създаде ново статукво – на некомпетентност, скандали, корупция, монополи, на ерозиране правата на хората и груба полицейщина. То трябва да бъде разрушено и България да се върне на пътя на демократичното развитие и пазарните принципи, посочиха жълтите.

Според партията управляващите решават "на тъмно и еднолично". За пример от НДСВ дадоха решението за мораториум върху цените на дизела и решението да се присъединим към пакта за еврото.

„Това правителство е правителство на „ще” новините и „ще” резултатите, макар че самият премиер беше забранил бъдещата форма на глаголите за министрите. Това правителство е правителство на нищоправене и така задълбочава икономическата и социална криза, като обрича хората на безработица и бедност“, категорични са от НДСВ.

Политическият съвет на партията смята, че причината за обедняването на българските граждани не са Кадафи и международното положение, а пълната безпомощност на правителството да създаде условия на фирмите да работят нормално на нормален пазар, за да плащат на работниците, а те от своя страна да купуват стоки и услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase