Снимка: Булфото
fallback

Глоба от 100 до 2000 лв. или имуществена санкция от 300 до 3000 лв. ще се налага на физически и юридически лица, които нарушават забраната да продават, изкупуват и превозват билки без издадено разрешително.

Това предвиждат приети на второ четене от парламента промени в Закона за лечебните растения.

Депутатите определиха долна граница от 500 лв. на глобата за този, който в нарушение събира, изкупува, извършва първична обработка и търговия с билки от лечебни растения. Максималната санкция остава до 3000 лв.

Позволителното ще се издава от директора на държавното горско стопанство, когато билките са в горска територия – държавна собственост, или от кмета на общината.

Ако лечебните растения са в земя от поземления фонд – частна собственост, документът се издава от собственика или арендатора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 13 години

Като няма пари за лекарства хората се надяват на билки и таз надежда за живот искат да отнемат !!!

17

Възмутен

преди 13 години

Глоба от 100 до 2000 лв. или имуществена санкция от 300 до 3000 лв.Ето това е ГЕРБАко така щедри бяха на заплатитеАМА милиционера е свикнал да взема не и да дава

16

eet

преди 13 години

скоро се готви и проекто закон и за тези, които си купуват билки на дребно, за лично ползване..и честито, ще могат да бъдат въведени под съдебна отговорност...

fallback