Мартин Димитров Снимка: Булфото
fallback

Строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде най-безотговорното решение в българската история. Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров във Велико Търново.

По неговите думи вече има нова коалиция за изграждането на  централата в лицето на президента Георги Първанов, лидера на БСП Сергей Станишев и премиера Бойко Борисов.

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, защото попада в силно земетръсен район, посочи Димитров.

Oще по темата

Според ръководството на СДС ако ГЕРБ подпише проекта за централата за 4 години власт, ще загроби българската икономика за следващите 40 години  и ако тогава има оцелели, то те могат да бъдат унищожени от едно силно земетресение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

Петя

преди 13 години

Прочете само как са строили "нашите" кандидат строители от Росатом в Нововороженската АЕЦ 2 през последмите 3-4г -> green.tomsk.ru/node/382 При такова строителство, за да стане неконтролируема авария не е необходимо нито тежко земетресение, нито цунами...

242

nimportequi

преди 13 години

Защо руснаците искат да ни строят атомна централа толкова настойчиво за какво бързат? Щом толкова ни натискат спешно означава че е изгодно за тях а изгодно ли е за нас? Изгодно им е защото ще могат години да ни продават ядреното си гориво. Защо ние не им построим централа на риснаците и не им вземем парите? Има вероятност до няколко години да навлезе нова технология много по екологично чиста - напишете bloom box в google а тогава ние вече ще сме задлъжнели с години на руснаците!!!

241

Мартин

преди 13 години

до 250Козлодуй за тебе е разточителство, така ли?Нямам повече въпроси

fallback