Снимка: БТА
fallback

„Ще настояваме за поне едномесечен мораториум върху цените на горивата у нас, за да не се вдигат. Страхът ми е, че войната в Либия рязко ще влоши състоянието на петролопроизводството в арабския свят”. Това заяви в интервю за БНТ премиерът Бойко Борисов.

„Страхувам се, че утре борсите ще започнат отново да отчитат огромен ръст в цените на петрола, а това повлича абсолютно всички цени нагоре.  Скача ли цената на бората, скача навсякъде. Никой не продава по-евтино това, което купува”, заяви Борисов.

Той обясни, че България няма да участва пряко във военната операция срещу Либия. Ще помогнем, ако това се поиска от нас.  Имаме готовност да участваме в хуманитарната помощ, уточни Борисов.

„Това ще е новото Косово - след като няма сухопътна операция, има въздушни удари, Русия, Китай и Арабската лига са против, след като се играе по най-тънката струна – християнския срещу мюсюлманския свят, всичко това не е никак добре”, смята Борисов.

Oще по темата

Според него моментът за тази мисия е бил много по-рано. „Трезвомислещите политици в света знаят, че огромните пари, които натрупаха много от диктаторите в Африка, стана не без помощта на големите държави, които или черпеха петрол оттам, или правеха огромни оръжейни доставки, получавайки тлъсти доларчета от тези хора. Когато ставаше въпрос за малка България, за животинските мъчения на нашите медици, това не трогна света”, посочи премиерът.

България ще държи на енергийната си независимост, каза още той. Премиерът е категоричен, че АЕЦ Белене ще се строи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 13 години

*** и държавата *** и министъра да се молят на една фирма да свали цената.Има толкова други закони начини да я претиснеш.Изглежда тая държава се управлява от вал.златев.Анарода кучета го яли

142

Анонимен

преди 13 години

*** кат морков тоя. По-рано трябвало още като задържаха медиците..Папуняк. Задържаха медиците и давай цяло НАТО и Пентагона да сринат с ракети Либия...Ако имаше олимпийски игри по простотия, тоя щеше да е олимпийски шампион! Пожарникарска му работа - има огън - дай силна струя, има искра - дай-силна струя, има изказване - дай му само простотии да ръси.

141

Анонимен

преди 13 години

КЪДЕ Е ТОЯ КОСТОВ ДА КАЖЕ КАТО ХАРИЗА ЗА 1 ГРОШ ЛУКОИЛ НА РУСИЯ И З А П А З И ЗА ДЪРЖАВАТА 1 З Л А Т Н А АКЦИЯ КАКВО ЗНАЧИ ТОВАКАКВИ СА ЛУКОВЕТЕ ЧЕ СКАЧАТ НА МИНИСТЪР КОЙТО ГИ МОЛИ ЗА СПРАВКА И ТЕ НЕ МУ Я ДАВАТИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КАКВА Е ПРОИЗВСТВ ЦЕНА НА РАФИНЕРИЯТА В БГ КЪДЕТО ЗАПЛАТИТЕ СА НАЙ-НИСКИКОСТОВ СЕГА ВРАЧКА СЕИЗМОЛОГ ЛИ Е,ДА СЕ ИЗКАЖЕ ЗА ГОРИВАТА...БОРИСОВ ДА ВИДИ И ДА КАЖЕ КАК СЕ ИЗПЪЛНЯВА ПРИВАТИЗАЦИОННИЯ ДОГОВОРИ БРАВО НА ТРАЙЧО ЗА 1 ПЪТ

fallback