Консултативният съвет е свикан от президента Георги Първанов. Снимка: Булфото

Във вторник ще заседава консултативният съвет за национална сигурност.

Консултативният съвет, свикан от президента Георги Първанов, ще обсъди темата "Актуални въпроси на сигурността на Република България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз".

Ще бъдат обсъдени въпросите за членството на България в Шенген, противодействието срещу контрабандата, използването на специални разузнавателни средства. 

Още по темата

Доклади ще изнесат премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на правосъдието Маргарита Попова. 

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на парламента, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

На заседанието са поканени министърът на правосъдието Маргарита Попова, главният прокурор Борис Велчев, председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на ВАС Георги Колев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase