Цветан Цветанов е председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Снимка: Булфото
fallback

Няма да водим кампания с компромати, никога не сме били привърженици на подобен тип кампании и няма да правим това и сега, заяви говорителят на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Тя представи в националния пресклуб на БТА състава на предизборния щаб на партията.

Председател на щаба ще бъде заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, а заместник-председател – Цветомир Паунов. С юридическите въпроси и методологията на кампанията ще се занимават Искра Фидосова, Димитър Лазаров и Цвета Караянчева;

с организационно-политическите въпроси - Пламен Нунев, Веселин Златев, Евгения Алексиева; координацията с националните структури – младежи, жени и старейшини, ще осъществяват Александър Ненков и Боян Милушев;

политическият маркетинг, анализите и прогнозите ще извършват Елен Герджиков и Валя Чилова; координацията с депутатите ще осигурява председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Изискванията към кандидатите за общински съветници, кметове на общини и кметства ще са два типа – документални и изпълнение на критериите.

Нови документи, които ще се изискват от кандидатите, ще са декларация за имущественото състояние и произход на средства и че не са придобити от престъпна дейност;

декларация за участие в търговски дружества, кооперации и неправителствени организации, за евентуален конфликт на интереси в дейността им като общински съветници, кметове на общини и кметства.

Освен това ще се иска и подписан договор за политическа лоялност, свидетелство за съдимост, автобиография, документ, че кандидатът няма неплатени публични вземания.

В листата за общински съветници ще има равнопоставеност между мъже и жени, посочи Цветомир Паунов – заместник-председател на щаба.

Той отбеляза, че кандидатите за следващ мандат, издигнати преди това от ГЕРБ, ще трябва да представят отчет пред ИК за дейността си за изминалия мандат, а всички кандидати ще представят на ИК писмена визия за развитие на общината.

Сформирането на предизборния щаб е толкова рано, за да се направи необходимата организация по места и предизборните щабове там, посочи Цветан Цветанов – заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборен щаб.

Там ще се състоят и съответните събрания, на които ще се обсъдят и съответните номинации, допълни той.

По отношение на компроматната война той посочи, че много от кандидатите на партията ще чуят неща за себе си, които не са вършили.

Цветанов припомни, че преди изборите през 2007 г. срещу сегашния кмет на Бургас Димитър Николов е имало множеството компромати, които не са отговаряли на истината – клевети, телефонен тормоз.

Николов успя да спечели изборите и може да бъде отчетен като успешен кмет на ГЕРБ, каза Цветанов. Ще запазим приемствеността на политиките в местната власт, където и в момента има кметове от партията, а и на места, където представители на други партии ще отстъпят пред кандидатите на ГЕРБ, добави той.

Ние никога не сме минавали границата на това, което би могло да урони престижа на нашите претенденти, посочи Цветан Цветанов.

Той припомни, че през 2007 г. са спечелени 10 поста на кмет на областен град, както и близо 1000 места за съветници в общинските съвети по места. Това е минималното, към което се стремим, отбеляза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

340

Дона

преди 13 години

Предполагам че новите кандидати,ще трябва да са заможнис повече от 6 апартамента,за да отговарят на изискванията.Какво стана с парите от дядо?Май и Цветанов е от недосегаемите?

339

Анонимен

преди 13 години

ЧЕРВЕНИ И СИНИ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ И ДА СВАЛИМЕ ГЕРБЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОСЛЕ ЩЕ ИМА И ЗА ВАШТЕ И НАШТЕ

338

Вай ваййй

преди 13 години

Учредител на ГЕРБ от Добрич накълца членската си карта, става лидер при Яне.Един от създателите на ГЕРБ в Добрич и София, член на ръководството на ГЕРБ в община Добричка, Кирил Костов, обяви, че напуска ГЕРБ и става областен координатор на РЗС-Добрич. Той подкрепи това с нарязване на членската си карта.

fallback