Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев категорично отхвърли намеците, че назначаването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов за зам.-председател на новата секретна комисия БОРКОР е плод на сделка между социалисти и ГЕРБери.

„Трябва да е ясно едно нещо, тъй като се появиха спекулации, включително в думите на министър-председателя. Не може да става въпрос за каквито и да е сделки между БСП и ГЕРБ по този въпрос”, заяви Станишев.

Бившият премиер увери, че не се чувал често с Петко Сертов. За последно говорил с него по телефона в чисто човешки план – след атентата срещу къщата на Сертов в Копривщица.

Oще по темата

„Той няма как да представлява БСП в тази структура. Той има своите професионални качества. Пожелавам му успех. Дано има възможност да работи свободно и обективно. Дали ще му бъде позволено, е друг въпрос”, разясни Станишев.

Иначе кадровите решения на Бойко Борисов предизвикали у соцлидера повече въпроси, отколкото отговори.

„Той обвини господин Сертов, че е превърнал държавната агенция в пачавра. Отказва ли се министър-председателят от тези думи?”, попита Сергей Станишев.

Оставката на Цветлин Йовчев пък не решавала въпроса с поемането на политическата отговорност.

„Очевидно има огромно нежелание на премиера да предприеме една мярка – освобождаването на министър Цветан Цветанов, която става все по-неизбежна и все по-очаквана и в България, и в Европа”, разясни председателят на БСП.

В същото време Станишев изрази притеснения от слуховете за назначаването за председател на агенцията на настоящия главен секретар на МВР Калин Георгиев.

„Очевидно се върви към все по-голямо преподчиняване на ДАНС към още една полицейска служба, което не е здравословно за работата на агенцията. БОРКОР – това още една квазиполицейска структура ли ще бъде?”, допълни с реторичен въпрос съмненията си социалистът.

Той подчерта, че създаването на БОРКОР не е решено законодателно. Станишев определи действията на Бойко Борисов като „пиар акция за отклоняване на внимание”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

XXL

преди 13 години

Ти нямаш сделка, но Първанов отдавна я е сключил !

59

Иван

преди 13 години

Що за хора сме.Гласуваме, като на футболен мач и след това се чудим защо нищо не се променя в живота ни.Дали Кадиев е червен или бембен какво значение има.Важното е, че е умен и амбициозен и под негово ръководство София ще се променя.Не виждате ли , че цветното гласуване докара столицата ни до гето с изпражненията в центъра на града, с просяците, с калта , с кучетата. То бива да нямаме чувство за самосъхранение, но ние сме уникални!

58

Монокъл до Генади

преди 13 години

"Няма сделка". Как ще има, в противен случай е много шизофренично. В БСП комунисти и милиционери, в ГЕРБ - комунисти и милиционери. Как да сключиш сделка със самия себе си?! Две в едно. Две /комунисти и милиционери/ в едно /котило/.

fallback