Снимка: Булфото
fallback

Средната брутна учителска заплата към момента е около 710 лева, а има и в училища, в които заплатата е над 1000 лева.

Това съобщи главният секретар на Министерството на образованието Красимир Вълчев при представянето на резултатите от проекта за въвеждане на делегираните бюджети в училищата.

По думите му минималната учителска заплата сега е около 550 лева.

Вълчев уточни, че брутната педагогическа заплата включваосвен основната, също задължителната добавка за прослужено време, която средно за системата е 20%, като за младите учители тя е 2 процента, а за учителите с по-голям стаж - над 30 на сто.

"Към брутната учителска заплата се прибавят и допълнителните възнаграждения, които се изплащат традиционно в системата на образованието", отбеляза главният секретар.

Той съобщи, че училищата в страната са около 2700, а от тях средищните училища са около 800.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

222

Анонимен

преди 12 години

Точно така е. Ако някой не вярва ще Ви сканирам фишовете за заплати. Освен това няма млад кадър, който да достигне тея фантасмагорични цифри. Аз съм ппомощник-директор, работя по 8-9 часа на ден и накрая чисто получавам максимум 680 лева. Не се оплаквам, на фона на положението на колегите учители с моя стаж, които вземат чисти 480 и работят в паралелки с по 32 деца. Всичко това е резултат на безумната система на делегираните бюджети.

221

az sum

преди 12 години

поредната бутафорна реклама.Няма такова нещо,не съществуват такива заплати.Това е поредната поръчкова статия.

220

до 202 и 203

преди 13 години

Вярно че най-некомпетентни са директорите.Те нали са менъджери само за пари и далавери си мислят.Колко Бг училища имат регистрирани в съда Уч.Насоятелства?Колко от пък са искали одит на училищния делигиран бюджет?Хора, това парите на вашите деца!Търсете сметка и отговорност от директорите!Има директори във Варна за някоко години с нови коли и апартаменти-това с директорска заплата едва ли...Държавата е абдикирала!Директорите са политически назначени!Какво да говорим?...Трагедия и упадък...;),,

fallback