Цветан Цветанов Снимка: БТА
fallback

Действително има огромно завишаване на искания от страна на  прокуратурата като заявители на специални разузнавателни средства. Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира изявлението на главния прокурор Борис Велчев, че в страната се наблюдава голямо използване на СРС и така се нарушават правата на хората.

Цветанов посочи, че чрез последните промени в законодателството през 2008 г. се е дала допълнителна оперативна свобода на наблюдаващите прокурори.

Oще по темата

По думите му е добре да се ограничи използването на СРС, но не трябва да се пречи на борбата с престъпността. 

Вътрешният министър допълни, че в момента не може да се разсекретят СРС-та срещу шефа на агенция "Митници" Ваньо  Танов, тъй като ще излязат наяве детайли от действащи разследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Чопър

преди 13 години

Цецо -оставка!Това ти е спасението.Прокуратурата е поискала СРС за досъдебни производства по изричното настояване на разследващите полицаи,които не могат или не искат ,чрез други процесуални средства да съберат достатъчно доказателства.Над 95% от СРС законни или не,са искани по оперативните разработки на МВР-службите и ДАНС,-като последното си има свое звено за СРС,самостоятелно от ОТИ.

35

фют

преди 13 години

Абе хора защо не го харесвам този Цветанов? Сигурно защото съм бивш полицай. Незнам. Стига сте ни правили на ***. ПЪРВО: Ти Цветанов развяваше СРС та по текущи разработки в парламента, а сега за Тановите СРС та говориш глупости. ВТОРО: Нормално от прокуратурата да има завишени искания за прилагане на СРС, ЗАЩО: защото и тя като Българския съд е зависима от политиката. Престанете да ни занимавате с глупости. Върнете парите на хората, които откраднахте през годините на "прехода".

34

Анонимен

преди 13 години

а кой ги иска тия СРС-та бе ***.........нали ти ги искаш......егати безочливия тип

fallback