Снимка: Булфото
fallback

Държавната агенция „Национална сигурност“ отхвърли обвиненията на РЗС, че кадрови агенти на родното ФБР умишлено са компрометирали проверката на подписката за референдум за нова конституция, организирана от партията.

"Твърденията в съобщението на пресцентъра на политическа партия Ред, законност и справедливост от 7 февруари не отговарят на истината", се посочва в официално становище на агенцията.

Oще по темата

По-рано днес от партията на Яне Янев обявиха, че ще сигнализират парламентарните комисии за контрол на ДАНС и за борба с корупцията с искане да бъдат разследвани действията на агенти, проверявали подписката.

Преди време проверка на ДАНС установи, че в нея има имена и данни на хора, които отричат да са се подписвали, както и имена на покойници. Според РЗС обаче манипулацията е извършена от ДАНС, а агентите "са фабрикували несъществуващи доказателства" под натиска на ръководството на агенцията.

Според ДАНС днешните изявления на РЗС са "груб опит за оказване на натиск върху агенцията при извършването на проверка, възложена от компетентната прокуратура за начините и обстоятелствата при организацията и провеждането на подписката".

ДАНС извършва действия само в рамките на предоставената й по закон компетентност, уверяват от родното ФБР.

От там допълват, че има достатъчно механизми и компетентни органи, чрез които да се потвърди несъстоятелността на твърденията на РЗС.

"Ръководството на ДАНС ще подкрепи всички служители на агенцията, лично засегнати от твърденията в съобщението на пресцентъра на РЗС, в защитата на правата им по съответния законов ред", се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Чопър

преди 13 години

ДАНС се заигра с политиката,политически се обвърза ,което ще е погуби.Добра идея беше,но лошо изпълнение от преките и ръководители-Сертов и Йовчев.

46

ЯНЕ ТРАВЕСТИТА,...

преди 13 години

...ВЗЕ В ЛЪЖИ ДА СЕ ОПЛИТА...!

45

Анонимен

преди 13 години

Зле е когато един човек не си признава ,че е лъжец,но съдбата си знае работата..

fallback