У нас има шизофрения за СРС-тата, смята Велчев. Снимка: Булфото
fallback

Главният прокурор Борис Велчев не изключи вероятността шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов да е бил подслушван и след като СРС-тата за него са били прекратени.

"Танов е бил подслушван, но СРС-тата са били прекратени предсрочно, тъй като данните не са се потвърдили", посочи Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Шефът на митниците е трябвало да бъде подслушван за максималния период от шест месеца, но телефонът му е контролиран за по-кратко.

Oще по темата

"СРС-та трябва да се използват колкото е капацитетът на системата на МВР, за да може заявителят да получава информация в рамките на разумния срок от един – два дни. Системата сега е пренатоварена и информацията се получава в абстрактен вид. Това извращава смисъла на използване на СРС-та", изтъкна Велчев.

"В българското общество има една шизофрения за СРС-тата. От една страна казваме – стига с тези тайни, стига с тези СРС-та, всичко се прави на тъмно, обществото нищо не знае, това е безобразие. От друга страна, когато се изнасят резултати, придобити със СРС, казваме обратното – как така сега ще покажем СРС-та публично", подчерта обвинител номер 1.

"Информацията от специални разузнавателни средства не е свещена крава", каза още той.

Според Велчев ако в подслушаните разговори не се съдържа държавна тайна, няма причини да не бъдат огласени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

jzyecgk

преди 13 години

Bmpznb <a href="sybhzbhzmdho/">sybhzbhzmdho</a>, [url=osirftvbhhua/]osirftvbhhua[/url], [link=jwgxtwnlghjp/]jwgxtwnlghjp[/link], kwmgscamswhp/

29

Слушател

преди 13 години

Някакви политици, прокурори, посланици и министри (накратко Нещастници - едва ли биха си намерили прилична работа иначе) си общуват с недомлъвки и си играят игрички. И докато тези Нещастници, вместо да се държат като нормални хора и да кажат какво мислят и да направят според каквото казват и мислят:1. Заплатите не мърдат2. Масово се закрива малък и среден бизнес3. Цените на храните растат4. Парното се увеличи с 30%5. Водата е по-скъпа с 10%6. Здравеопазването е все по-скъпо и недостъпно7. Цели области в България се обезлюдяват8. Банките не променят лихвите си и продължават да издевателстват над гражданите - същото правят всички Монополисти (ток, вода, парно, бензин, стоки от първа необходимост)9. Данъците на имотите се увеличават10. Седим в студа, за да платим за лични доументи, които не искаме да сменяме по свое желание11. .. има още доста ..НАКРАЯ излиза, че НЕЩАСТНОСТТА е ЗАРАЗНА.Ако продължава така и ако все още не се чуствате ***. Бъдете сигурни, че и това ще стане....Хайде стига сте политиканствали: Това не е футболен мач.Борбата е между нас, гражданите и политиците. И ние, гражданите трябва да използваме ВСЯКА възможност да накажем политиците и да ги изхвърлим,когато са ПРОСТИ, когато са НЕМОРАЛНИ, когато ни тъпчат и нарушават гражданските ни права.Цветанов трябваше да си отиде още когато стана лудницата с новите лични документи!

28

Анонимен

преди 13 години

Бойко вече си има поръчкуратура и може да се държи за без поръч и без тура.

fallback