Снимка: Булфото
fallback

Очаквана и напълно неприемлива новина. Така от БСП гледат на решението на прокуратурата да оневини литературното оповестяване на СРС-та от пленарната зала, което направи вътрешният министър Цветан Цветанов по случая с Горна Оряховица.

„Имаме ситуация, в която ръка ръка мие. Защо прокуратурата отказва това? Защото с министъра на вътрешните работи са вързани заедно”, разви тезата си председателят на БСП Сергей Станишев.

Според него изчитането на тайната информация не е единственият грях на Цветанов.

Сериозен гаф от негова страна е фактът, че от пленарната трибуна раздаде квалификации. Лидерът на социалистите се усъмни в безпристрастността на обвинението:

„Типичен пример за двоен стандарт и голямо разочарование по отношение на това дали прокуратурата е обективна в своите действия или следва целесъобразността”, обвини от своя страна Станишев.

Oще по темата

С текстове от Наказателния кодекс в ръка председателят на БСП съобщи пред журналисти присъдата на Цветан Цветанов.

В закона е записано, че когато длъжностно лице използва СРС-та извън тяхното предназначение, трябва да бъде наказано със затвор до 5 години.

Сега обаче това не можело да се случи заради симбиозата правителство-обвинение: 

„Вързани са в един синджир – прокуратурата, наблюдаващия прокурор и министърът на вътрешните работи”, посочи още Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

haha

преди 13 години

Tоз гей трябва да е в затвора,а не да се прозява и дрънка тъпотии.Да се скрие или да го скрият на топло,където му е мястото...ЕЕЕЕХХХ НАРОДЕ МОЙ...БОГ ДА ТЕ ПАЗИ!!!

33

ГЕРБ

преди 13 години

Ами след като прокуратурата стана отдел в МВР, така ще бъде!

32

евала на Боко

преди 13 години

Декласифицирана или не, информацията от СРС си остава ЗАВИНАГИ "информация, събрана чрез използаване на СРС" Този прокурор или не може да чете, или не разбира смисъла на думите, или е нещо другоЕй за това казвам евала на Боко, щото каза и е прав, че съдебната система е корумпирана.... Виж го сега тоя наглец прикриватор, сигур е взел много пари или яко е натиснат милиционерски или политически....

fallback