Министърът възнегодува срещу НЗОК. Снимка: Булфото
fallback

"Между Министерството на здравеопазването и НЗОК трябва да има много ясен синхрон. Асинхронът странно ми изглежда. Целите ни са едни и същи. Няма начин здравната каса да бъде някаква държава в държавата", коментира пред БНТ здравният министър Стефан Константинов.

"Здравеопазването е едно цяло, ние сме малка държава и политиката трябва да бъде единна. Информацията трябва да се споделя. МЗ трябва да разполага с цялата информация за това какво става в системата, а функцията на касата е да управлява парите на здравноосигурените. Има ли проблем касата, ще има проблем и в МЗ, и в политиката", подчерта той.

По отношение на лекарските грешки Константинов коментира, че има непрекъснато недоволни хора.

"При установяване на вина всеки ще си понесе заслуженото. Не бива да се прехвърля темата на ниво лоши лекари – добри пациенти или лоши пациенти – добри лекари. Невинаги, когато пациентът е недоволен, значи, че грешката е на лекаря и на персонала", категоричен бе здравният министър.

Във връзка с грипната епидемия, Стефан Константинов заяви, че има достатъчно лекарства срещу грипа.

"Личните лекари са снабдени и когато има нужда, те могат да дават такива безплатни лекарства на пациентите си".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 13 години

Днес на една жена на 34 години и беше открити ракови разсейки в белия дроб. Миналата година е лежала в една от най-големите болници в страната с пневмония, която не е оздравяла напълно. Тогава, заради икономии НЕ Е направен скенер на бял дроб. Това забавя диагнозата с месеци. Сега вече процеса е напреднал и малко може да се направи. Няма думи, нямам думи! Какво ли ни чака още! Да умират хора, заради липса на пари! Само за това трябва да хвърчат глави!

39

88

преди 13 години

Как да не е така, като няма естествени механизми за регулация- конкуренцията! И тази година няма да стартират друг, конкурентни"каси"-НЗОК е неконтролиран монополист. Така,че министъра да не се прави на модел и на паднал от Марс. След като 1млрд. от парите на касата се вляха в държавния бюджет- и това ли не знае министъра?Вместо да се прави на ударен или да се бори със зъби и нокти, а ако не може- да напусне поста с достойнство! Ако може, разбира се.

38

88

преди 13 години

НЗОК Е държава в държавата. Щом може да разполага със средствата на здравноосигурените както намерят за добре чиновниците в нея,без значение интереса на болния,щом може ЕДНОСТРАННО да променя условията на рамковия договор,щом може да реши безнаказано да НЕ плаща за вече свършена работа,щом прави безумни правила и ги променя с още по-безумни със срок на изпълнение-вчера,щом налага измислени стандарти,които несъответсвуват с европейските.И всичко това под благия поглед на министри и премиер!

fallback