Осман Октай. Снимка: Булфото

"Бъдете сигурни, че в най-скоро време и около разследванията, които вървят в прокуратурата - случаят Доган и неговите обръчи ще приключи", коментира пред БНТ един от основателите на ДПС Осман Октай.

Той подчерта, че ще има повдигнато обвинение срещу Доган и искане за сваляне на неговия имунитет.

Още по темата

Някогашната дясна ръка на Сокола твърди, че отвореното писмо на учредители на ДПС, с което се подкрепя Касим Дал и се настоява за "национален дебат", "за промяна на статуквото, за промяна на устава, е с цел да се отнеме едноличната власт на председателя.

Октай уточни, че целта не е да се създаде нова партия, а "партията ДПС да се реформира".

Той обясни, че заради страх от репресии, в момента са предпазливи и не съобщават имената на всички, които подкрепят писмото.

По думите му през годините всички основатели на ДПС са били изолирани, като те и семействата им са били подложени на репресии.

"Репресии от полицейски, прокурорски разследвания. Много от тях бяха обвиняеми през тези години", каза Октай.  Според него зад репресиите стоял именно Ахмед Доган.


 

Коментари Напиши коментар

91

Мишо

преди 12 години

СЕИР БАДЖАК НА КАНДАРМА КЬОШЕ ДУНАВ МОСТ е била ЕМЕЛ ТОШКОВА в студентските си години в Русе. Бай Етем и забранява достъпа до семейството. От Кахър човека от рано си отиде.

90

вай,вай

преди 12 години

НИКОГА повече турчин във властта !!!

89

ринго

преди 12 години

турските ченгета от ДС се изпокараха също като нашите само дето още не са почнали да се чистят един друг но и това ще стане