Снимка: Булфото

От БСП продължават да искат промяна след вота, от ГЕРБ тръгват към законова база за икономическо развитие, коментираха пред Фокус депутатите Димчо Михалевски и Пламен Нунев.

Според Димчо Михалевски от Коалиция за България: „ГЕРБ получи партийно, а не обществено доверие, а в дебатите видяхме тяснопартийно самодоволство”.

Димчо Михалевски каза още, че ГЕРБ трябва да си даде ясно сметка за необходимостта от промяна. А промяната се състои в провеждането на предсрочни избори.

Той уточни, че ако управляващите не разберат това, през следващите седмици агонията им ще продължава със страшна сила.

За промяна, но с различно съдържание, говори и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Той подчерта, че отсега нататък е необходимо приоритетно ускореното и качествено приключване на работата по законите на съдебната система, както и промяна на общата среда в нея.

На второ място той постави необходимостта от гарантиране на законова база за икономическото развитие в условията на стабилност.

Според него това минава и задължително през облекчаването на бюрократично натоварени процедури, разтоварване на Върховния административен съд от несвойствени дейности, наложителни промени в Закона за търговския регистър.

Пламен Нунев допълни, че се работи усилено по Закона за обществените поръчки, Закона за енергетиката, Закона за туризма, които трябва да станат факт до края на лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase