Кадри: TV+

 

Независимият депутат Тодор Великов не възнамерява да търси отговорност от колегата си Емил Василев, който го заля с вода в пленарна зала. 

Потърпевшият в това време четеше писмо до Яне Янев, в което се споменава за заем от 100 000 лв. за предизборна кампания.

В отговор председателят на парламента Цецка Цачева отстрани Емил Василев за три пленарни заседания и даде пет минути почивка.

Великов няма намерение нито да съди „нападателя“, нито да сезира комисията, която се занимава с парламентарната етика. 

„Либерален човек съм, бил съм директор на социален дом за лица с умствена изостаналост и имам търпимост към такова отношение към мен, отдавам го на лабилност на нервната система заради глада“, коментира Великов. 

В сряда Василев обяви гладна стачка като протест срещу търговията с гласове на депутати в подкрепа вота на доверие към правителството.

Той имал информация, че от ГЕРБ предлагали между 150 и 200 хил. лева на депутати, за да подкрепят правителството днес при гласуването на вота на доверие.  

„Никой не ми е предлагал, нито аз съм търсил пари, това твърдение ме обижда, тъй като се споменаха и независимите депутати, а аз съм такъв“, заяви Великов и посочи, че заради това е прочел писмото от парламентарната трибуна.

Писмото, което прочете Великов, било написано от Емил Василев през юни 2009 г. и в него Василев иска оставката на Яне Янев.

Причината е, че Янев му е казал, че може да му предостави 100 000 лева, от които 50 000 Василев да върне като личен заем, обясни Великов. Според него Василев отговорил, че няма толкова пари, затова се оттегля от кампанията и иска оставката на Янев. 

Тодор Великов е готов да се яви на детектор на лъжата, за да покаже, че не е вземал пари от ГЕРБ за гласуването си. 

Лидерът на РЗС Яне Янев пък определи като скалъпен компромат писмото, което  Великов прочете от трибуната. „Тодор Великов – вечният предател, който беше изгонен и изключен и от СДС, и от ДСБ, и от РЗС“, коментира Янев.

„Няма пресконференция на РЗС, в която да не сме предоставяли сериозна фактология, която да не е била предхождана от компромати на ГЕРБ”, допълни той.

Великов твърди, че ДПС е подало на Янев флашката, която уличава областното ръководство на ГЕРБ в Пловдив в нарушения на изборното законодателство по време на местните избори и предизборната кампания през септември 2009 г.

Още по темата

Потърсен за коментар, заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов каза пред журналисти, че не знае някой от ДПС да е раздавал такива флашки.

Ако ДПС има какво да каже и смята, че обществото трябва да научи нещо, има достатъчно самочувствие, за да действа директно, а не през подставени лица – ДПС няма нужда от маши, категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase