В изнесените разговори всичко е казано ясно. Те говорят сами по себе си. 

Това заявиха от прессекретариата на президента Първанов, съобщава агенция Фокус.

Становището е по повод изнесените телефонни разговори от вестник „Галерия” и отговора на премиера Борисов, че държавният глава му се е обадил, че „Митниците” „натискат” президента на Федерацията по баскетбол Михаил Михов, собственик на бирена фабрика.

По думите на премиера, въпросният Мишо Бирата (за когото става дума в изнесените днес записи) е председател на федерацията по баскетбол.

"Преди, не мога да кажа време, понеже съм откровен човек, президентът Първанов ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин председателя на федерацията по баскетбол и аз единствено, което... и се надявам, че президентът няма да каже, че не е вярно, затова казвам, че от разговорите те имат апаратура и техника да ни съберат приказките и да ги направят. Единственото, което съм искал от тях (от Агенция "Митници") е да действат по закон и фактът, че те не са върнали лиценза, е, че действат по закон", коментира Борисов. 

Още по темата

Бизнесменът Михаил Михов вече заяви пред журналисти, че вероятно се е виждал с президента Георги Първанов на баскетболни мачове в качеството си на председател на федерацията по баскетбол. 

Когото съм видял, на всеки съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие, бяха думите на Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase