Снимка: Булфото

Лидерът на Синята коалиция Иван Костов поиска от трибуната на парламента Главната прокуратура да проучи дали са истински изнесените днес разговори между премиера Борисов и директора на агенция "Митници " Ваньо Танов.

„С голямо притеснение се запознах с извадка от записан разговор между  Бойко Борисов и Ваньо Танов“, каза Костов.

Той отправи призив към Главната прокуратура веднага да изземе записа и да гарантира, че в един много кратък срок ще оповести дали това е автентичен запис, или е монтаж.

„Искаме истината, защото това са тежки обстоятелства. Казвам го с искреното желание той да излезе монтаж", добави Командира.

Още по темата

Заради скандалните записи депутатите от „Коалиция за България" поискаха изслушване на Бойко Борисов по повод изнесените данни, че премиерът е опъвал чадър над бирена фабрика.

„Когато се изнесат чрез медиите данни за покровителство над определени фирми, за пряка намеса на премиера в работата на „Митниците" по време на осъществяване на акция, нали разбирате какъв ще е отзвукът навън.

Отговорност на НС е да изясни нещата и в интерес на министър-председателя е да каже своята позиция“, аргументира се Сергей Станишев.

Депутатите обаче отхвърлиха предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase