Снимка: БГНЕС
fallback

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Анонимен

преди 13 години

Неграмотен си, Българино!

194

Българин!

преди 13 години

Винаги си има място и за яке, и за официален костиум.Но не навсеки му отива,едни се правят на нещо с хубав костиум но са нищо а други и без костиум са си точни ,това е ,не е нужно да се правиш тук и сега на някои щото съм сигурен че не си.

193

до 218 - Смешко

преди 13 години

Борисов си живее още в началото на 90-те години.Нали тогава "спортистите" обичаха да се разхождат по Витошка с турски "модни" грейки. Навици, навици. И светло сините дънки с фланелата. И спорни памучни панталони с официални сака. Е, минало незабравимо. За какъв етикет и протокол говориш въобще???:-)))))))))))))))))

fallback