Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерите на „Синята коалиция” Мартин Димитров и Иван Костов атакуват ГЕРБ вече и по съдебен път. 

Десницата сезира Конституционния съд за Кодекса за социално осигуряване и по-точно - параграф 48 (той предвижда вноските на работещите първа и втора категория труд да бъдат прехвърлени към НОИ). 

По време на дебата Костов и Димитров предупредиха, че решението може да се определи като национализация и ще сезират Конституционния съд за него, а днес съобщиха, че са получили подкрепата на общо 52 депутати за това. 

„Ако сега не реагираме след национализацията на индивидуални партиди в пенсионните фондове, утре ще бъдат национализирани медии, утре ще бъдат национализирани жилищата на хората. Както беше преди 89-та година. Както са подкарали, вече нищо не се изключва”, предупреди лидерът на СДС Мартин Димитров.

Иван Костов даде друг пример за случващото се: „Все едно вашите банки да кажат – ще прехвърлим парите ви на правителството”. 

Кодексът за социално осигуряване ще бъде атакуван в съда, защото отнема правото на собственост. Правителството няма право да прекратява договорни отношения между осигурените и съответните дружества, разясни Иван Костов. 

„Не може това да се случва в правова държава”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Пак ГРАК на Гарван

преди 13 години

Куку и Пипе (Костов и сие) пак се обадиха.Ами още бил жив Костов бе. Пак изплю някаква помия и почна да лиже задниците на Станишев и Гоце. Костов отиди при майката хранилница твоята първа любов Нещастнико -- партийната секретарка ще те утеши.

220

Българин

преди 13 години

Еййййййййй, врачанско *** и за теб ГЕТО!!!!!!!!!!

219

?

преди 13 години

И повече не се хаби защото почвам да празнувам и повече няма да се занимавам с теб!

fallback