Снимка: БГНЕС
fallback

Президентските и местните избори през 2011 г. ще са на една и съща дата, реши парламентът с приемането на второ четене на текстове от Изборния кодекс.

Право да избират общински съветници и кметове ще имат българските граждани и гражданите на друга държава на ЕС, които са живели най-малко през последните 10 месеца в съответното населено място.

Кандидатите за общински съветници и кметове пък трябва да са живели най-малко 6 месеца в съответното населено място.

Oще по темата

Според Мая Манолова от ПГ на "Коалиция за България" с предвидения срок от 10 месеца се узаконява така нареченият вътрешен туризъм, който според нея вече се е състоял.

"Уседналостта не трябва да се прави със задна дата", заяви Манолова и посочи, че подкрепя предложението на "Атака", които предлагат 18 месеца от датата на изборния ден, тъй като по думите й другото ще означава, че от мнозинството си затварят очите пред факта, че изборният туризъм вече се е състоял.

На свой ред Михаил Миков направи предложение срокът за уседналост да бъде шест месеца, каквито са практиките, утвърдени от Венецианската комисия.

И двете продължения обаче не бяха приети от мнозинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Баба Яга

преди 13 години

Не си прав!Отбелязването на жителство и адресна регистрация в личната карта не е закрепостяване,а свидетелство за наличието на евентуална собственост/лична и фамилна/ или законно обитаване/под наем,приютен роднина наистина живеещ на този адрес но принуден да работи на друго място,приютен болен родител и др.подобни/.Вече отпадна тази забрана с друга регистрация да не може да работиш където пожелаеш.При добро желание за пресичане на тази порочна практика това което предложих считам за уместно.

39

Анонимен

преди 13 години

Отколешната мечта на ченгетата, да се закрепости населението, пак ще се сбъдне. Дай направо да си върнем системата с жителството.Цялата работа идва от това, че общините не си вършат работата, практически не знаят нито какви имоти има на територията им, нито кой ги ползва и живее в тях. Да не говорим, че и да знаят, липсва информационна система тези данни да бъдат използвани.В Германия не можеш да сключиш договор за ток например, ако не си минал през хазяин, община, полиция и т.н

38

Ъпсурт

преди 13 години

Три в едно - гюбеци всеки денРападжия, крадец и джентълмен

fallback