Снимка: flickr
fallback

Франция и Германия днес са информирали ЕК за решението си да блокират влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство, предаде АФП, позовавайки се на изявление на говорител на европейската институция.

Еврокомисарят за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом е получила писмо от френския и германския вътрешен министър, Брис Ортфьо и Томас де Мезиер, в което се казва, че разрешението за влизане на България и Румъния в Шенген през март 2011 година е „преждевременно”, заяви говорителят на еврокомисаря Микеле Черконе.

Oще по темата

В писмото двамата министри обръщат внимание на недостатъците на двете страни в борбата с корупцията и организираната престъпност.

ЕК няма никакво правомощие да взема решения в тази област, посочи говорителят на еврокомисар Малмстрьом.

"Експерти на страните членки посетиха Румъния и България и през януари ще представят доклад, който ще помогне за вземане на решение за  приемането на двете страни в Шенгенското пространство", подчерта още Черконе.

Позицията на Германия и Франция показва, че по въпроса няма да бъде постигнато единодушие, което от своя страна ще отложи влизането на София и Букурещ в свободното пространство, допълва АФП.

Нееднократно премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов посочваха, че членството ни в Шенген е приоритет №1 на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

759

Атила Български

преди 13 години

Като нямате нужди, значи сте мъртви, затова сте много добре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

758

Атила Български

преди 13 години

Ако за теб централата на дпс е Кувейт, за мен не е! Но не се учудвам ни най- малко от ограничеността ти на турчин. Не обиждай аборигените- те имат култура, която вие турците няма да можете да достигнете и след 1000 г.

757

Анонимен

преди 13 години

В януари еврото ще падне,във февруари EC u mart шенген,така че няма да имаме нужда от шенген и сарко

fallback