Снимка: БГНЕС
fallback

С крехко мнозинство депутатите от ГЕРБ и „Атака” отхвърлиха предложението на БСП за създаване на анкетна комисия, която да разследва причините за назначаване и освобождаване на бившата шефка на фонд „Земеделие” Калина Илиева.

„За” гласуваха 56-има народни представители, а „против” – 63-ма.

Ангел Найденов отново повтори аргументите на опозицията и твърденията, че за краткия период, в който Илиева е оглавявала фонда, са загубени 150 милиона лева за българското земеделие.

Депутатът цитира и твърденията на самия министър Мирослав Найденов, който се оплака, че Калина Илиева е подала 400 сигнала до ОЛАФ срещу него.

„Не ви ли интересува въпросът какви са информациите и защо са послужили за основание за наблюдаване на министъра на земеделието”, обърна се към мнозинството Ангел Найденов.

И допълни, че трябва да бъде проучен въпросът защо Калина Илиева се е ползвала от протекции на най-високо ниво в европейската служба за борба с измамите.

Oще по темата

„Що за управление и правителство, що за държава сме, когато се назначават хора, които са обект на разследване и Народното събрание не желае да разбере истината?”, направи пореден отчаян опит Ангелов, но проекторешението на опозицията в крайна сметка беше отхвърлено. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

ehhmcc

преди 13 години

kxDP2X , [url=bdabacsmgncr/]bdabacsmgncr[/url], [link=cvhxmwxfupvy/]cvhxmwxfupvy[/link], nznhthowpuio/

80

apocqi

преди 13 години

q2Bh3B <a href="ohtyiajebdal/">ohtyiajebdal</a>

79

Heloise

преди 13 години

Greatmon sense here. Wish IВd tohhgut of that.

fallback