Снимка: Dnes.bg
fallback

Ако някой е помислил, че с отстраняването на Веселин Георгиев от председателското място на Агенция „Пътна инфраструктура” проблемите там са свършили, се е лъгал дълбоко.

Докато Георгиев стана известен с прозвището "братко", защото раздаде проекти за милиони на своя брат, новият шеф на АПИ Божидар Йотов спокойно може да бъде наречен Дядо Коледа, твърдят сини депутати. 

От началото на годината всеки месец служителите на агенцията са взимали по 300 000 лева бонуси.

Скандалната информация изнесоха Ваньо Шарков и Борис Марков от СДС. Те от своя страна я получили лично от строителния министър Росен Плевнелиев в отговор на парламентарно питане.

Общо 130 служители на АПИ са се облажвали с тлъстите месечни добавки към заплатите си. Най-много обаче са взимали председателят – по 9000 допълнително, и един от членовете на борда на директорите – същата сума.

Средно бонусите за ръководството на агенцията са по 5000 лева на месец.

В същото време одитори от Министерството на транспорта написали убийствен доклад за работата по автомагистрала „Тракия”.

Констатациите в него са, че е допуснато незаконно строителство, има бездействие във връзка с променени проекти, а българското законодателство е нарушавано системно.

Oще по темата
23 окт 2008 16:50
15

Служителите от транспортното ведомство са работили по оперативна програма „Транспорт”, тоест с констатациите им е запозната и Европейската комисия.

Сред най-сериозните забележки са тези за незаконно строителство на общо 6 съоръжения на магистралата – 3 надлеза и 3 моста.

„Те са построени, преди да е получено разрешение за това“, разясни членът на СДС Борис Марков.

Той изрази недоумение какво точно се проверява при медийните разходки по лотовете на „Тракия“.

По думите му разговорът явно протичал така: "Как сте? Строите ли?" "Строим".

Ваньо Шарков предупреди, че има сериозна опасност да бъде спряно европейското финансиране на магистралата.

„Накрая всичко ще бъде платено от българския данъкоплатец”, посочи Шарков.

Затова от СДС искат оставката на цялото ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

156

Анонимен

преди 13 години

И сега какво излезе? Филма не бил шведски, а съветски, не бил сексуален, а социален, не бил "Баба дава на войника", а "Бащата на войника"....И не били парите за 1 месец, а за цялата година...

155

brbr

преди 13 години

Клаус Барби прочети малко за управлението на ВИденов но от по - сигурен източник и тогава се изказвай кой за какво е виновен и какво е докарал!!!! Виденов е бил жертва!!! Относно другото написано ОФ Нямам думи !!!!

154

Недоволен

преди 13 години

Наистина си много прав че Боко Главата трябва да затвори повечето агенции,които освен да цицат парите на данъкоплатеца за заплати,с нещо полезно не могат да бъдат запомнени.Аз съм бивш служител на агенцията за малки и средни предприятия,имам наблюдения и вътрешна информация и за пътната агенция.По същество тези агенции представляват "хранилки",назначават се хора близки на този или на онзи и то на максимални ставки и взимат дебели ДМС-та. Често тези хора са неграмотни и умствено изостанали...

fallback