Снимка: БГНЕС
fallback

Бившата шефка на фонд „Земеделие” Калина Илиева няма да бъде съдена в Германия за фалшивата диплома. Прокуратурата там прекрати разследването поради липса на доказателства, че деянието е извършено на територията на федералната република, съобщи БНТ.

Говорителят на прокуратурата е заявил, че единствената пряка връзка с Германия е използването името на висше училище.

Софийската района прокуратура обаче е събрала достатъчно доказателства по разследването, което се води срещу Калина Илиева за представяне на фалшива диплома за висше образование.

Засега от Германия не са пристигнали само сравнителните материали за подпис и печат на дипломата, съобщиха от прокуратурата.

От там допълниха, че Калина Илиева лично никога не е подавала  сигнали срещу министъра на земеделието Мирослав Найденов
 

Скандалът около наскоро освободената земеделска шефка, която до последно кри бременността си и представяше фалшиви болнични листове, гръмна след публикации, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

От института официално потвърдиха, че дипломата й е фалшива. От ВУЗ-а изпратиха писма до министерствата на земеделието и на образованието, с които информираха, че не са издавали документ на Илиева нито за магистърска степен, нито за бакалавърска.

Oще по темата

Софийската районна прокуратура, като и тази в Германия, пък образуваха досъдебно производство срещу нея. За използване на неистински документ законът у нас предвижда наказание от 3 до 8 години лишаване от свобода.

Заради разследването, което се води у нас относно фалшивата диплома, във вторник домът на скандално известната Илиева  беше претърсен. 

Бяха иззети  компютри, документи, дискове, флаш памети.

Социалистите пък днес поискаха да бъде създадена специална парламентарна анкетна комисия, която да нищи казуса „Илиева”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 13 години

Що ли някой не те е наритал тебе в простата глава,а после да ти начупи ръцете,че да не можеш и просия да вземеш...

87

Анонимен

преди 13 години

много се кефя че разрушиха на Банев пристанището

86

другомислещ

преди 13 години

Каква държава,какво управление - едно посредствено ,елементарно момиче да вдигне на крака 7,5 млн.хора,и да стане център на коментар.Е,това наистина никъде го няма.

fallback