Снимка: БГНЕС
fallback

Регионалният министър посъветва собствениците сами да разрушат незаконните си постройки, преди да дойде държавата и да ги бутне.

"Има 1600 незаконни постройки и те ще бъдат премахнати – 70 до края на година, а 300 до април 2011 година, и така по списъка", заяви още Росен Плевнелиев пред БНТ.

Oще по темата

По повод събарянето на яхтеното пристанище в комплекс "Русалка", собственост на Николай и Евгения Баневи, министърът заяви, че има влязло в сила съдебно решение.

"ДНСК е длъжна да констатира незаконното строителство и да изпълнява наложеното от съда", категоричен бе той.

По думите му движението по пътя Е-79 ще бъде възстановено след около 30 дни.

"Парите за ремонта ще дойдат от бюджета на МРРБ и от парите, отделени в републиканския бюджет за бедствия и аварии. Финансово обезпечени сме, даваме всичко от себе си и работим денонощно", каза още Плевнелиев.

По думите му България е една от леко засегнатите страни за разлика от балканските си съседки, където загубите от наводненията са за над 250 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Распутин

преди 13 години

Възпитанието му е Благоевградско, майка - учителка по математика, вдовица...

68

сатаната

преди 13 години

Господа Управници стига сте бутали и рушили унижожавали земя нестига че един път е унищожена ами и сега отново искате да я довършите Национализация е думата в полза на държавата А също знаете че само прости и злобни хора могът да са доволни че едни имат ате на -Самите собственици ще Ви прокълнат и ще доиде такова земетресение че ще деиствително разруши всичко Господ гледа и не забравя Опомнете се и решете по наи благородния начин нещата

67

Анонимен

преди 13 години

бая бутане ще падне по скоро ще падне всяко едно правителство

fallback