Снимка: Булфото
fallback

Ставката от 9% ДДС в туризма да влезе в сила от 1 октомври 2011 година, а не от 1 април 2011 година.

Това са поискали на среща с премиера Бойко Борисов представители на туристически и туроператорски организации.

Аргументът им е бил, че по този начин ще запазят летния туристически сезон за 2011 г., тъй като много от договорите за него вече са сключени.

Витан Иванов, шеф на Съвета по туризъм в София, каза, че са получили подкрепа от премиера и сега им предстоят разговори в ресорните комисии в Народното събрание, за да стане предложението им факт.

"Помолихме, ако може това да бъде отложено до 1 октомври, както първоначално сме го поискали, тъй като всички договори на хотелиери и туроператори вече са разписани и тези 2 % ДДС отгоре значително ще им се отразят.

И понеже се спасява зимният сезон, тъй като деветте процента влизат от 1 април, ние помолихме да се спаси и летният сезон, тъй като морските курорти за летен туризъм имат два пъти повече хотели, отколкото зимните курорти.

Премиерът прие добре идеята, но каза, че това зависи от парламента, и сега ще водим разговори със съответните комисии в Народното събрание", каза Иванов пред "Фокус".

Oще по темата

"За първи път от началото на прехода насам до сега, вижте колко години са, български премиер приема туристическия бизнес и срещата върви час и половина", похвали се още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

До 56

преди 13 години

***, ходи си пий хапчетата и бегом при Дянков, за да си получиш хонорара.Левски е българското знаме, а Бойко е бългаската мутра, но голяма мутра!

66

Веселина

преди 13 години

А снимката е супер като за отменянето на ДДС-то! Може да остане и за утрешната новина, като съобщи премиера, че го отменят - нито ще се тегли, нито далавери, нито опашки в данъчните служби и готово.

65

Анонимен

преди 13 години

Туризмът не може да чака нищо добро от ГЕРБ-арите политици.Кой ще направи нещо добро?Дянков с гилотината или некадърния Трайчо, васал на EVN?

fallback