Снимка: БГНЕС
fallback

2011 година ще бъде по-добра за икономиката. Това каза тази вечер в Стара Загора вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Финансовият министър подчерта, че България от най-рисковите страни в Европейския съюз преди 18 месеца, сега се нарежда сред държавите със стабилна финансова политика.

Той допълни, че страната ни от 1 януари ще е с най-ниските данъци в Европа и прогнозата му е, че до края на мандата на това правителство те ще бъдат по-ниски.

Симеон Дянков подчерта, че тази година износът е бил повече от вноса и това определя и икономическия растеж на страната през 2011 година, който ще се носи от недотам развити до момента сектори.

Министър на финансите Симеон Дянков бе на работно посещение в Стара Загора, където се срещна с представители на местния бизнес в хотел "Мериан Палас" в града.

На срещата присъстваха областният управител Йордан Николов, кметът на Стара Загора Светлин Танчев и народни представители от областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Truden

преди 13 години

Dqnkov idva ot evropeiskata banka(nali tam e rabotil predi da stane ministyr). T.e. toi e doshyl v Bylgariq obratno, zarqzal si e svetliq evropeiski jivot, v evropeiskata banka s evropeiska zaplata i e doshyl za 500 evra na mesec da opravq Bylgariq.Evropeicite po bankite za 2000 evro prysta si ne myrdat.Ot vsichki koito ste postvali, kolko ot vas sa gotovi da smetq rabota za 5000lv/mes i da otidat da rabotqt za 1000lv/mes.Sami si pravete smetkata Dqnkov zashto e tuk.!.

139

rumen221

преди 13 години

Приятели, Време е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти (или финансисти), като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемостЕ да ама не Гола лъжа!!!и2. "... В условия на криза данъци и осигуровки не се вдигат,...! "- Втората максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и каквито са Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат.., но там където са ниски, като преките данъци в България, те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се вдигат и с тях се стимулира потреблението!Пропагандаторите на свръхлиберализма казват само първата половина от Истината!!!Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и премахване на таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем и втори Ленин...!!!3. Нали помните онзи садист, който е казал на времето...:"... дивия капитализъм ражда ежедневно, ежеминутно, ежесекундно комунизъм..."Че кой *** го иска...???

138

Антитурчин

преди 13 години

Мале тоя как лъже,даже и сам си вярва.

fallback