Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият вътрешен министър Румен Петков обвини шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов, че е прикривал дупнишките Братя Галеви.

Така Петков отговори на обвиненията, отправени от Танов, че срещата между Петков и братя Галеви с посредничеството на Алексей Петров е имала за цел разпределение на наркопазара.

Румен Петков попита разработван ли е Ваньо Танов в качеството му на директор на митниците през март т.г. и значи ли това, че Цветан Цветанов му няма доверие.

Oще по темата
19 ное 2010 14:02
631

"Имам основания да считам, че г-н Танов е работил неефективно като директор на ГДБОП, и аз затова го освободих. Нещо повече – той извърши много груби нарушения във връзка с човек, който впоследствие получи 17-годишна присъда", каза Петков пред БНТ.

"Ако не са ползвани възможностите на службата при второто искане и ако по първото искане са ползвани само два пъти, г-н Танов много категорично се е стремял да прикрие нещо в живота и действията на братя Галеви", заяви категорично Петков.

Той настоя разработката по Братя Галеви да бъде разсекретена, за да се получи отговор на някои въпроси – кой е заявителят, кой е утвърдил и какъв е времевият период между заявката и утвърждаването, има ли нещо необичайно в стартирането на разработката.

На въпрос дали е имал лостове за влияние над групировките, Петков отговори отрицателно и допълни, че когато той е бил вътрешен министър, са работили достатъчно мобилизирано и ефективно.

"Винаги давам два примера. Единият е с групата на Митьо Очите – 17 арестувани, 17 в затвора. Другият е с Будимир Куйович – 17-годишна осъдителна присъда.

"Прокуратурата да каже: Господин Танов взимал ли е господин Куйович от границата незаконно да го доведе в София, общувал ли е с близки на Куйович", настоя Петков.

"Тези лъжи на господин Цветанов, спекулациите с господин Филчев и с мен целят да отклонят общественото внимание. Ако той може да докаже твърденията си за мен, да ме арестува веднага", каза бившият вътрешен министър. 

Според Петков премиерът разбира, че след когато по такъв циничен начин лъже ключов негов министър, накрая няма начин премиерът да не го отнесе.

"Аз искам моят вътрешен министър да спазва закона. От 250 арестувани са задържани само 30-40 – какво е това", попита отново Петков.

"Тази демонстративност, тази арогантност да произнасяш присъди, минеш ли покрай микрофон. Това говори много неща в характера на един човек, в това число за комплекси. Имам много резерви към действията на вътрешния министър, не на министерството, а на вътрешния министър", подчерта Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

187

123

преди 13 години

vsi4ki v BSP ,ste maskari.ne ste se pognusili ni ot prodavane droga,ni ot pribirane pari ot prostitutki,ni ot mafiotski kombini,ni ot haidu6ko kradene ot naroda.gledahte na balgaria kato na va6a sobstvenost,a balgarite-robi.stiga!razgneveni sme i njma ve4e da tarpim!koito glasuva za bsp/dps/rzs&co e nacinalen predatel i bezmoza4na tvar!!!!

186

Mery

преди 13 години

Защо не си зададете въпроса кои бяха тези умници от БСП,които направиха за вършилия Математика в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" млад чов ек министтър на вътрешните работи.Та той е пълен аматьор в тази област - къде са математическите функции,интегрално и диференциално смятане,къде са мерките за справяне с престъпността! И той се справи "блестящо": с бляс кащи очи обясни колко кръвожадни са "Куйович,Муйович и ...ович",сетне си проведе срещата с братята Галеви,заби нож на кмета на Дупница Дангов,който по това време беше член на ВПС на БСП.Преди това се надпреварваше с фонта на кой по-голяма струя вода може да изкара,въобще скандална личност. Напра во се чудя защо медиите му отделят такова вниманиие.Пишете повече за магис тратите,за техните ОПС-имоти,за присъдите,които издават,за шефа на САС ген . Пенгезов.Захванали сте се с скандалните брътвежи на Р.Петков!Та той утре може да каже,че ЦЦ е бил агент на ФБР, а ББ е таен сътрудник на царя!

185

Gabi

преди 13 години

Не виждате ли,че Р.Петков е скандална личност,с гаменско поведение: Минист ърът на вътрешните работи е "Цецо шестака"; изпраща Волен Сидеров "да си пие хапчетата".Така може да говори човек,който не може да си контролира по ведението и смята,че като такъв всичко му е простено.Интересно защо медии те не отразиха неговия процес с/у немския журналист Юрген Рот за обида от страна на журналиста.Ами,загуби го.Нарече журналиста "***" - въобще неко нтролируема личност.Г-н Рот можеше да го съди и да му покаже,че трябва да си държи езика зад зъбите.Ама дело в БГ съдилище - това е наказание: съдии те ще има да го точат поне една петилетка,да го връщат,да си изясняват,да се правят на велики,докато.. най-после на някой от някоя управляваща пар тия му светне,че трябва да станат изибираеми... Тогава всичко ще си отиде на мястото! И няма да се появяват по медиите хора,които си позволяват всич ко,вкл.гаменски изцепки.Ами Р.Петков да упражнявя професията,която е изуча вал, а не да се прави на ченге,извинявайте,на милиционер.

fallback