Един от заместник-директорите ще бъде назначен за изпълняващ длъжността директор на служба "Военна информация", каза министърът на отбраната Аню Ангелов и не пожела да назове конкретно име.

Това стана факт, след като Ангелов оттегли днес кандидатурата за поста на комодор Валентин Гагашев.

Министърът обаче настоява с президентски указ той да бъде назначен на длъжността зам.-командващ на Съвместното оперативно командване, както и да бъде удостоен с висше офицерско звание "контраадмирал".

"Естествено, не можех да продължа да държа един генерал (комодор) да бъде без длъжност и да чака в продължение на три месеца някакво назначаване, да го държа заложник на нежеланието и бездействието на президентската институция да вземе решение по предложението на МС за неговото назначаване", обоснова се министърът.

"Друга причина за отмяна на решението е, че виждам след 11 ноември, че изборът на конкретен човек от президентската институция, който да бъде назначен за директор на тази служба, има по-далечна цел.

Още по темата

Щом се прави политически проект и за нуждите на този политически проект, след като президентът господин Първанов стане само господин Първанов, този човек, който той е избрал и предлага сега аз да го предложа за назначаване, ще има в ръцете си информация, която може да я предава на човека, към който той е лоялен", допълни министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase