"Президентът ще се изкара жертва накрая. Видно е, че прави политически проект, аз му пожелавам успех, да правят каквото искат".

С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали подкрепя задвижването на процедура по предсрочното отстраняване на държавния глава.

За отстраняването му призовава Волен Сидеров, според когото Георги Първанов е нарушил чл. 95, ал.2 от Конституцията, а именно, че няма право да бъде ръководител на политически партии или обществени организации.

"Надявам се моите колеги да говорят с "Атака". Не е нужно да му се вдигат акциите по този начин", обясни стратегията си Борисов.

Той призова разследващите журналисти да проверят защо основна тема на вчерашния форум са били критиките към правителството на ГЕРБ.

Бойко Борисов отхвърли обвинението на Иван Костов, според когото вчера премиерът не е присъствал на дебатите в парламента по Бюджет 2011, защото не уважавал институцията.

Костов беше още по-дързък, сравнявайки отношението на Бойко Борисов към Народното събрание с това на Тодор Живков.

Министър-председателят посочи, че и "Синята коалиция", и опозицията още преди месеци са заявили, че няма да подкрепят Бюджет 2011.

"Считам за абсолютно ненужно да идвам и да убеждавам някого, който предварително е взел своето решение. Затова не съм дошъл", каза Борисов.

Още по темата

Премиерът обясни, че на утрешната си среща с Владимир Путин не е предвидено да се говори за АЕЦ "Белене", а само за газопровода "Южен поток". Все пак, ако темата повдигнел самия Путин – щели да я обсъдят.

Бойко Борисов повтори, както се изрази, "за стотен път", че атомната електроцентрала би струвала много над 4 милиарда евро, когато се включат консултантските договори, заемите и похарчените пари до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase