Снимка: Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов, който вчера не присъства на обсъждането на Бюджет 2011, днес дойде лично в парламента, за да благослови дарение от 2 милиона лева за Софийския университет.

Борисов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева и ректорът на университета Иван Илчев изкараха около 15 минути в председателския кабинет и после съобщиха новината.

По думите на Цачева депутатите са отделили от „икономии на гориво, от командировки на народните представители в страната и чужбина, както и от спестени капитални разходи”.

Затова парламентът можел да отдели 2 милиона лева за Софийския университет.

Такава молба отправил преди седмица ректорът Иван Илчев, който бил силно обезпокоен от безпаричието на университета.

Цачева настоя пред министър-председателя Борисов парите за ВУЗ-а да не отиват в общия бюджет, а да му бъдат предоставени директно.

Професор Иван Илчев посочи, че решението на парламента показва отношението на управляващите към качественото образование.

„Похвално е това, че парламентът реализира тази икономия, разбира се, ние ще се съобразим с тяхната воля парите да отидат за Софийския университет”, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

peter

преди 13 години

То пък добре че другите правителства се счупиха да си изпълняват обещанията.

79

Горчо от СУ

преди 13 години

Наливане в бездънна каца. Хубаво е, че Парламентът предоставя спестени пари на СУ, но ако знаят за какво ще ги изхарчат въобще няма да ги дадат. Безстопанствеността в СУ е завлядала всички. Парите се харчат като за последно.

78

Анонимен

преди 13 години

250 *** спестяват 2 милиона от гориво за една година , това е само бензина , с който на драго сърце се разделят , значи можете да си представите мащабите на ограбването , България не е бедна страна , разяжда се от *** 250 на брой.

fallback