Снимка: levitcata.org

Иван Генов и Маргарита Милева са избрани за съпредседатели на партията "Българската левица". 

Това решение бе прието от делегатите на първия редовен конгрес на основаната през 2009 г. формация, който заседава днес във Велико Търново.

Според приетата от форума идейна платформа, БСП не може да бъде лява алтернатива на управлението, защото "е съучастник на първоначалното натрупване на капитала в България и обслужва олигархични интереси".

В документа се посочва, че проектът "АБВ" на Георги Първанов е деструктивен спрямо левите сили и е "пореден опит за преутвърждаване на либералния модел в страната за запазване на елита на прехода, формално разделен на "десни" и "леви", но еднакво обслужващ партията на богатите".

Още по темата

Конгресът реши коалиционната политика на "Българската левица" за предстоящите местни и президентски избори да бъде ориентирана към широко обединение на политическите сили вляво от БСП. 

Според Иван Генов в страната съществуват около 30 формации от леви социалдемократи до реформирани комунисти, земеделци и еколози, с които ще се водят преговори за участие в бъдещата лява коалиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase