Снимка: БГНЕС
fallback

На този етап ние можем да се поздравим с една частична, да я наречем временна победа или по-скоро постигнат добър компромис. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод подписаното споразумение за пенсионната реформа между правителството, синдикатите и работодателите.

По думите на Димитров битката с правителството е в това да го убедят, че потреблението е основният механизъм за генериране на растеж. "А не чрез орязване на разходи, не чрез стагниране на основни социални системи, както правят много правителства в Европа", поясни той.

Дългосрочна цел на КНСБ оттук нататък ще бъде гарантирането на правото на сдружаване, на колективно договаряне и правото на стачка.

Oще по темата

Председателят на синдикална федерация "Металици" Васил Яначков  добави, че споразумението символизира недвусмислена демокрация на единодействие и еднопосочност в действията на двата синдиката.

"Само единодействието и еднопосочността в действията на двата синдиката можаха да поставят правителството, което се опита да шикалкави по всевъзможни начини, и работодателите в невъзможност да не приемат предложенията на синдикатите", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

rumen

преди 13 години

Приятели,Време е да заявяваме навсякъде и по всеки повод: ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза; Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемач- Изтеглиха се капиталите от Лихварските къщи, кой знае защо наречени банкови клонове, които комунистите замениха с пари от Държавния резерв.Откъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР... 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% (660мил. евро) от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове.5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго и от комунистите...

12

леля

преди 13 години

до Румен:Прав си,всички в купом ни грабиха и грабят последните 20 години,преди това само един т.е.една партия крадеше.Добре,излизаме на улиците и ги сваляме,кого избираме после - като на ринга излизат същите и ние им знаем номерата.Няма честни,виждате как си вадят кирливите ризи и ни баламосват,едно и съща,дори знам какво ще стане на следващи избори с тези играчи - същото и ние сме все на дъното.Искам млади хора между 25-35 годишни да ни управляват,независими от мутри и групировки.

11

rumen

преди 13 години

Приятели, Време е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти, като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза данъците не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат...Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!3. Нали помните кой садист е казал на времето...:"... дивия капитализъм ражда ежедневно, ежеминутно, ежесекундно комунизъм..."Че кой *** го иска...???

fallback