България практически остава без президентска институция за следващата една година,  заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по повод официалното афиширане на президентския проект.

По-рано днес Георги Първанов потвърди, че на 11 ноември ще бъдат обявени подробности за създаване на гражданска инициатива с представители на различни гилдии.

„Моля ви вече да не го наричате президент, когато говорим за г-н Първанов. Единственото, за което съжалявам, е, че България остана без една институция за близо една година период напред, заяви премиерът Бойко Борисов след края на Европейския съвет, съобщи БНР.

„Не знам кое ще възроди. Чух, че в заглавието има някакво възраждане. Възраждане на кое точно? Оставам на него и на всички да обясняват, защото винаги съм казвал, че не се меся в работата на други партии или движения“, добави той.

Премиерът Борисов каза още, че досега много внимателно се е вслушвал в отправяни към него критики.

Още по темата

"Защото, когато една от трите институции говори, естествено, че трябва да чуеш какво се казва. Когато сега една опозиционна политическа партия, фракция, движение или няма значение какво, изказва свое мнение, просто няма да му обръщам внимание. Ние влагаме толкова много усилия в момента и те се зачитат от всички“, коментира още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase