Снимка: БГНЕС
fallback

Новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ –  "Алтернатива за българско Възраждане", съобщава вестник "Труд".

Вероятно още днес, макар и неформално, наяве ще бъдат извадени и основните лица, които ще участват в него.

Става въпрос дискусията "Стратегически приоритети на българската икономика в контекста на стратегия "Европа 2020", организирана по инициатива на Първанов. Тя ще се проведе в НДК и за участие са поканени кметове, общинари, неправителствени организации, работодателски съюзи, учени и експерти.

Според "Труд" вицепремиерът Симеон Дянков вече е скроил номер на президента като "открадна" знакови лица от икономическия форум. По същото време той свиква тристранка за пенсионните фондове.

Oще по темата

По непотвърдена информация новият проект ще бъде официално обявен следващия месец.

Според слухове Първанов е избрал 11 ноември – преди 9 години на тази дата той изненадващо поведе пред Петър Стоянов на първия тур на президентските избори.

Същевременно в четвъртък Стефан Данаилов потвърди, че е водил разговори с държавния глава относно политическия проект.

Той не пожела да съобщи конкретна информация, но бе категоричен, че Първанов няма да създава партия, а политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

274

САШО

преди 13 години

БРАВО ДЯДО БОРЕ,ТОВА ТВОРЕНИЕ КОЕТО СИ СЪЗДАЛ А Б В Г Зъ ЩЕ Е ПРЕКРАСНО ЗА ИЗБОРНА БЮЛЕТИНА!!... още веднъж БРАВО, БРАВО...ЗА НАПРЕД ПРЕДЛАГАМ: А Б В Г Зъ НА ПЪРВАНОВ/ГОЦЕ/ ДА СТАНЕ СИМВОЛ НА БСП

273

дядо Боре

преди 13 години

10 години хранихме този сбъркан президент и накрая той ни измисли за отплата една А Б В /голяма работа/А ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ ТАКА:АЛТЕРНАТИВАБЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ ГОЦЕЗАПОЧНА ИЛИ А Б В Г Зъ На всички българи за спомен от комуниста ГОЦЕ,който за винаги си отива и не трябва да се връща НИКОГА... ТОВА Е ОТ ДЯДО БОРЕ

272

Анонимен

преди 13 години

Много скоро Гоце Първаноуглу ще чуе следното от министър Цветанов: ДОЛУ, НА КОЛЕНЕ, РЪЦЕТЕ НА ГЪРБА, ЗАЩОТО ТИ СИ АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК!... И като падне главата на Октопода, престъпниците ще запеят друга песен, а не като сега разни трактори, сумисти, янитета и други такива да се правят на големи отворковци.

fallback