Един от проверяваните палати край яз. "Ивайловград". Снимка: Булфото
fallback

ДНСК е издала 1600 заповеди за премахване на незаконни постройки през 2009 - 2010 година.

"Има издадени 83 акта и в момента се очаква една част от тях да бъдат обжалвани във връзка с констатираните незаконни къщи при яз. "Ивайловград", обяви строителният министър Росен Плевнелиев.

Oще по темата
Той допълни, че се подготвят промени в Закона за устройството на територията във връзка с констатираните незаконни строежи.

"Общините, а не РДНСК, ще носят отговорност за незаконните строежи", каза той.

Министърът посочи, че съвместно със строителния контрол трябва да се изясни къде е отговорността за различните обекти.

"В основата на чашката на язовир Ивайловград има 45 къщи на земя - държавна собственост. Това вече е тотална наглост", каза Плевнелиев.

"Как се наказва един кмет, който е на избираема длъжност – тепърва трябва да се измисли, но ще стане", отново повтори тезата си министърът и посочи, че тук трябва да си каже мнението Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Дедо Гаджа

преди 13 години

Защо само кметове, бе момче? Ами т.н. "областни управители"? Те какви са ги вършили? А тези "инспектори" от Министерството на околната вода и водите?

42

НФБ

преди 13 години

трябва да се погледне и от другата страна! например си собственик на терен или имш стара къща, която искаш да надградиш за децата например но съответните служби не ти дават разрешително! може би искат подкуп или незнам какво...ето и по времето на соца бе така! не можеш да пристрояваш достроаваш и надстрояваш на собствения си бащин терен! как е във Франция напромер..за строеж до 150м2 много облекчен режим и никаква бумащина!Явно че нещо куца на нашата администрация!или това е пътя да се плаща ..

41

poohy

преди 13 години

Много ми е интересно - хем незаконно, хем на държавна земя пък ОБЖАЛВА!!!!! И не ги бутат! А и бутането трябва да стане със средствата на нарушителя, не с държавна пара.

fallback