Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на РЗС Яне Янев е изпратил писмо до председателя на парламента Цецка Цачева, в което заявява, че отказът на Цачева да окаже съдействие за създаване на временна анкетна комисия за имотното състояние на министър Цветан Цветанов хвърля сянка на съмнение върху независимостта на законодателната власт.

Това създавало предпоставки за недоверие в обективността на решенията на Народното събрание.

Според Яне липсата на прецедент за създаване на анкетна комисия по подобен казус е неоснователен аргумент за отхвърляне на това предложение.

„Подозренията за укриване на данъци, търговия с влияние, "пране" на пари, изготвяне на документи с невярно съдържание и участието в спекулативни имотни сделки е в грубо противоречие с прокламираната от правителството на ГЕРБ политика за борба с корупцията, финансовите измами и организираната престъпност“, посочва в писмото си лидерът на РЗС.

Според него обвързването на имотите на Цветанов с финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ от т.нар. Октопод, "хвърлят сериозна сянка върху почтеността на партията, която управлява България".

Oще по темата

„Тези подозрения трябва обосновано да бъдат доказани или отхвърлени. Народното събрание е длъжно да се произнесе и с оглед огромната обществена значимост на казуса "Цветанов", който е в значима степен съотносим към Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност“, допълва Янев.
 
Преди дни Янев призова Цецка Цачева да инициира създаването на такава анкетна комисия. Според парламентарния правилник временните комисии се избират от Народното събрание по предложение на председателя или най-малко на една пета от депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

стоян

преди 13 години

яне ела си у Сандански това което става в Сандански минава всякакви морални и законови граници !! - за зам. областния управител г-н БАХАНОВ! ЗАЩО ???нищо не се прави -факти - жалко ! смях през сълзи .... Често четем,че областната управа Благоевград е разпоредила проверки - кога за пропаднали улици в Ново Делчево, кога за незаконни строежи до водоема в с.Дебрене, училищни ниви м. БАНСКИ ПЪТ с.Поленица община Сандански , кога за нещо друго. Жалко е,че нищо не се прави !!!ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО !

82

Анонимен

преди 13 години

Голям лидер, няма що ха ха ха ха ха

81

MAT, shah posle, a?

преди 13 години

Нека погледнем ситуацията малко по-така.Яне изрче официялно в медиите и даже в писмен вид представи в Парламентът мотивите си поради които иска да се създаде специялна паралментарна комисия за имотните декларации, влоговете и разните там още какви ли не участия в октоподи, беззакония и далавери на вътрешният министър Ц Цветанов.минаха две седмици от както Яне тиражира тези текстове (неказвам обвинения нито истини; това за сега са само текстове зад които стои името на Яне)от началото Яне Янев се държи "геройски" и така ще се държи докато в ръцете си има декюменти и тескерета даващи му право за подобни изяви.Страшното в случаят е че министър Цветанов неизрече ама една дума че дава Яне на съд заради всичките му текстове Янени. Абе това е повече от смайващо бе. Абе некой е наречен *** - и хоп делото е заведено. А наш Цветанов си трае.Покерът е играта на блъфът. А тези, Яне&исие + Цветанов &исие са играчи и то от класа. Да приемем че Яне сега блъфира на четворка низки спатии, а другите в залп ни бомбандират с новината че Яне е ***(?) баси и тъпият ананос! Яне си трае и ги брои колко картона ще се наведът да вземът. Има едно Вале в целата игра дето говори зле български затова пък покрива карите от двойката до Асото. Та Валето Каро изрече страхотният съвет към цветанов да не се страхува. Тук Яне пасува и пак ги гледа колко картона сте остават на масата и колко карти сте вземат от тестето. Само дето тестето е много по различно от онова с което се играе играта Покер. Това тесте се нарича Основен закон на Република Българие-БЮДЖЕТ!.Та ако Карото Вале посегне към Енергийните купи Яне ще пусне един текст, ако онези играчи посегнат към военните доставки и Енергийните проекти Яне би трябвало да реагира по друг начин.Според законът че за всяко действие си има противодействие, можем да очакваме че Яне ще тури на масата една дебела папка с пики и то с по няколко валете, дами, попове и аса, та даже и десетки, с което ще тресне папките на папконосецът наречен от Яне Цецо лъжецо, за което до сега министър Цветанов си трае, не реагира адекватно и оставя впечатлението че ще е мног щастлив ако си остане само с праякорът Цецо Лъжецо а не му се случи да го снимат седнал на креват с непознат мъй и двамата облечени в раирани дрехи отнесли поглед през малкият прозорец към въздухът който честните хора гласували и за ГЕРБ, демек за Цецо си казват- баси *** физкултурно училище е завършил този ЕГН, та немойе да иде и да му шибне един юмрук на Яне и да го прати на зъболекар ден преди заговезни.Мамка , бе Цецо, абе или се заюити чрез съдът или *** и като мъж му свийй сърмите на Яне. Иначе ти остава или прякорът или раираната пижама....сега ми се смеят че гласувах за вас.

fallback