Снимка: БГНЕС
fallback

Червените депутати принципно подкрепят проекторешението на колегите си от РЗС за създаване на временна анкетна комисия за изясняването на фактите и обстоятелствата около имотното и финансовото състояние на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, заяви народният представител Антон Кутев.

От БСП смятат, че самият Цветанов би имал интерес от внасяне на повече яснота по случая.

Oще по темата

Комисията трябва да изслуша Сметната палата, НАП и да се направят съответните действия там и в МВР.

"Докато Цветанов е министър на вътрешните работи, парламентът е единственият орган, който би могъл да принуди НАП, МВР и Сметната палата да работят по верния начин, а временното му оттегляне от поста е препоръчително, за да не им влияе", коментира Кутев.

От ПГ на Станишев призоваваха депутати и от други парламентарни групи да подкрепят подписката за създаването на комисията, особено от ГЕРБ.

"Трябва да има парламентарна комисия, за да се осигури достоверността на данните, които ще бъдат събрани, а г-н Цветанов да бъде лишен от възможността да пречи на разследването", заключи Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Analno........

преди 13 години

БСП пристана на РЗС

202

Pedalno......

преди 13 години

Жалба в ГДБОП и НС, в която обвинява лидера на РЗС Яне Янев в системен сексуален тормоз, е подал 29-годишният Светослав Стефанов - бивш член на ръководството на РЗС .Според обясненията му тормозът се изразявал в прикрити и открити намеци, отправени устно в преки срещи и чрез есемеси и телефонни разговори за осъществяване на блудствени действия спрямо него в качеството му на висшестоящ партиен лидер, пише Труд.

201

ЧЕ от БГ.

преди 13 години

Глава дванадесета.ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВАВидове веществени доказателстваЧл. 109. Като веществени доказателства се събират и проверяват предметите, които са били предназначени или са послужили за извършване на престъплението, върху които има следи от престъплението или са били предмет на престъплението, както и всички други предмети, които могат да послужат за изясняване на обстоятелствата по делото.Описване, фотографиране и прилагане на веществени доказателства към делотоЧл. 110. (1) Веществените доказателства трябва да бъдат внимателно огледани, подробно описани в съответен протокол и по възможност фотографирани.(2) Веществените доказателства се прилагат към делото, като се вземат мерки да не се повредят или изменят.(3) Когато делото се предава от един орган на друг, веществените доказателства се предават заедно с него.(4) Веществени доказателства, които поради размерите си или по други причини не могат да бъдат приложени към делото, трябва да бъдат по възможност запечатани и оставени на съхранение в местата, посочени от съответния орган.(5) Парите и другите ценности се предават за пазене в търговска банка, обслужваща държавния бюджет, или в Българската народна банка.Пазене на веществените доказателстваЧл. 111. (1) Веществените доказателства се пазят, докато завърши наказателното производство.

fallback