Снимка: БГНЕС
fallback

„Има "къртица" на вътрешния министър Цветан Цветанов в НАП, което може да повлияе на разследването“.

Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев след днешната си среща с директора на приходната агенция Красимир Стефанов.

Според Янев „къртицата“ заемала пост първи заместник на Стефанов и неговият ресор бил разследване на данъчните престъпления и измами.

От РЗС считат, че докато тази "къртица" на Цветан Цветанов заема толкова отговорен пост, пълно и обективно разследване срещу вътрешния министър и семейството му е невъзможно.

От партията настояват да се стигне до ревизия на имотното състояние на  Цветан Цветанов, съпругата му и родителите на съпругата му.

"Искаме да бъде проверен и "обръчът от фирми" на Тодор Бояджиев за последните 5 години", добави Янев.

Към документацията са приложени и допълнителни факти и обстоятелства, които не били известни към момента. 

"Не може НАП да направи цялостно, безпристрастно и ефективно разследване по сигнала, ако не получи необходимото съдействие на специализираните структури на МВР и ДАНС.

Oще по темата

Въвличането на ДАНС по този сигнал е необходимо, тъй като по стечение на обстоятелствата Цветанов заема пост, чрез който може да влияе, а неговата съпруга работи в ДАНС и също може да упражни въздействие“, поясни Янев.

След седмица от РЗС ще бъдат изпратени документи, свързани с нарушенията на вътрешния министър, до съответните институции в Европа.

Красимир Стефанов е потвърдил намерението си добросъвестно да използва предадените от РЗС факти и документи и да има безпристрастност при разследването и анализа от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 13 години

Яне е говорителят на Трактора Алексей Петров Октопода и той вече не се крие. Бойко, вземи го разследвай тоя, най-вече психиатрична експертиза му направета. Може ли луди да пускат в Парламента. В България виждаме, че може всичко.

90

психиатър

преди 13 години

Лудото Яне пак е в пристъп. Не си е пил лекарствата или вече му трябват по-силни. Осмирителна риза му сложете, та да миряса държавата. Много се изложи тоя, много.

89

Gonzo

преди 13 години

Компетентните служби за пореден път не си вършат работата.Палячото Яне отдавна трябваше да бъде настанен в психодиспансер.

fallback