„Има "къртица" на вътрешния министър Цветан Цветанов в НАП, което може да повлияе на разследването“.

Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев след днешната си среща с директора на приходната агенция Красимир Стефанов.

Според Янев „къртицата“ заемала пост първи заместник на Стефанов и неговият ресор бил разследване на данъчните престъпления и измами.

От РЗС считат, че докато тази "къртица" на Цветан Цветанов заема толкова отговорен пост, пълно и обективно разследване срещу вътрешния министър и семейството му е невъзможно.

От партията настояват да се стигне до ревизия на имотното състояние на  Цветан Цветанов, съпругата му и родителите на съпругата му.

"Искаме да бъде проверен и "обръчът от фирми" на Тодор Бояджиев за последните 5 години", добави Янев.

Към документацията са приложени и допълнителни факти и обстоятелства, които не били известни към момента. 

"Не може НАП да направи цялостно, безпристрастно и ефективно разследване по сигнала, ако не получи необходимото съдействие на специализираните структури на МВР и ДАНС.

Още по темата

Въвличането на ДАНС по този сигнал е необходимо, тъй като по стечение на обстоятелствата Цветанов заема пост, чрез който може да влияе, а неговата съпруга работи в ДАНС и също може да упражни въздействие“, поясни Янев.

След седмица от РЗС ще бъдат изпратени документи, свързани с нарушенията на вътрешния министър, до съответните институции в Европа.

Красимир Стефанов е потвърдил намерението си добросъвестно да използва предадените от РЗС факти и документи и да има безпристрастност при разследването и анализа от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase