Снимка: БГНЕС
fallback

Финансовият министър Симеон Дянков се е ангажирал пред  членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, че в дългосрочен план кабинетът е решен да намали ДДС до 16%.

За да се случи това обаче, кризата трябва да мине и икономиката да се оживи.

Министърът не посочи  конкретен срок кога най-рано това може да се случи.

Той бе категоричен, че вариант диференцирано ДДС за различните стоки и услуги въобще не може да се обсъжда.

Oще по темата

Симеон Дянков напомни пред големите наши и чужди инвеститори, че правителството е решено да поддържа най-ниското данъчно бреме в целия Европейски съюз.

Иначе евродирективите задължават всяка страна да облага потреблението най-малко с 15% ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

r3v0lv3r

преди 13 години

Заплатите се регулират от конкуренцията,ако има добри условия и пазар повече хора ще се захванат с даден бизнес и търсенето на по-добри кадри ще качи заплатите в дадения сектор.Това го видяхме при строителството,където работниците по едно време не бяха доволни и от 80 лв надница на ден.Това с увеличаване на заплатите и пенсиите с цел да се стимулира икономиката го пробваха в Унгария и стигнаха до доста бърз фалит.

145

Аз

преди 13 години

Работодателите създават бизнес, за да печелят, което е нормално. Забравят обаче едно много важно нещо - за да печелят, освен че трябва да снижат разходите, трябва да си продадат и стоката или услугата. Със снижаването до минимум на работната заплата обаче, те на практика унищожават пазара, защото работниците са и клиенти, но са неплатежоспособни клиенти. По този начин работодателите произвеждат евтина продукция, но няма на кого да я продадат.

144

r3v0lv3r

преди 13 години

Гледам пак са на скочили хората с про-комунистически идеи и илюзии , работодателите не създават бизнес за да ви дадат работа,а именно за да печелят.Поемат всички негативи,рискове и евентуални ползи,като много знаете направете си вие бизнес и си купувайте коли за по 50хиляди.Като не ви стиска,нямате акъл и никакви знания ще работите за малко и понеже има доста хора като вас без работа лесно можете да бъдете заменени и заплатите ще са ви ниски,поради голямата конкуренция.

fallback